Osman Gökçek'ten TBMM'de Tabut ve Kefenli Protesto
Paylaş

Osman Gökçek'ten TBMM'de Tabut ve Kefenli Protesto

Osman Gökçek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ABB’yi kefen ve ceset torbası ihalelerinde yolsuzluk yapmakla suçladı. Tabut ve kefenle dikkat çekti!

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına kefen, ceset torbaları ve tabut getirerek dikkat çekti.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni (ABB) Kahramanmaraş depremlerinden sonra yapılan cenaze torbası ve kefen alım ihalelerinde yolsuzluk yapmakla suçladı.

ABB’YE 80 MİLYON TL’LİK İHALE SUÇLAMASI

Gökçek, ABB’nin 11 Mart 2023’te sonlanan ihale ile 80 milyon TL’lik kefen takımı ve cenaze torbası alımı yaptığını belirterek, “Deprem bölgesinde bu malzemeleri hangi vatandaşlarımız için kullandılar?” diye sordu.

"FAHİŞ FİYATLAR ÖDENDİ" İDDİASI

Farklı belediyelerin alım fiyatlarıyla ABB’nin fiyatlarını karşılaştıran Gökçek, “Üsküdar Devlet Hastanesi kefen takımlarını 259 TL’ye, ceset torbalarını ise 57 TL’ye alırken, ABB bu ürünlere çok daha yüksek fiyatlar ödedi. Bu fiyat farkları nerede?” dedi.

"FİRMALAR İLGİSİZ VE ŞÜPHELİ"

Gökçek, ihaleyi kazanan firmanın inşaat şirketi olduğunu ve bu şirketin şimdiye kadar sadece iki cenaze ihalesi aldığını belirtti. Ayrıca ihalelerde 15 milyon TL’yi bulan usulsüzlük yapıldığını öne sürdü.

"BU PARALAR KİME GİTTİ?"

Gökçek, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirerek, “Bu ihalelerdeki paralar kimlerin cebine gitti? Tüm belgeleri savcılığa teslim edeceğim” açıklamasında bulundu. Ayrıca, Mansur Yavaş’ın bu ihalelerden kimler tarafından korunduğunun araştırılması gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.