Bayram tatilinde şehirlerarası otobüsle yolculuk yapmayı planlayan vatandaşlar için önemli bir uyarı geldi. Otobüs firmaları, bilet fiyatlarının artacağını belirterek, erken alım yapmanın avantaj sağlayacağını söyledi.
22 MART’TAN SONRA FİYATLAR ARTACAK
Otobüs firmaları, bayram yoğunluğunun başlamasıyla birlikte bilet fiyatlarının da yükseleceğini duyurdu. Yetkililer, şu anda alınacak biletlerin daha ekonomik olacağını ve vatandaşların bütçelerini koruyabilmeleri için erken rezervasyon yapmaları gerektiğini vurguladı.
Otobüs firması yetkilisi Eren Evren, şu an için seferlerde bir yoğunluk yaşanmadığını ancak önümüzdeki günlerde bu durumun değişeceğini belirterek şunları söyledi:
- "İnsanlar aileleriyle görüşmeye gidecek. Biz de hizmet sektöründe olduğumuz için yardımcı olacağız. Şu an hareketlilik yok. Yaklaşık 5 gün sonra başlar... Şu an Edirne'ye otobüs bileti 450 lira civarı. 500-550 lira civarına çıkar. Şimdiden biletlerini almak isteyenler alsın. 100-200 lira fark olur. Daha uzak yerlere gidecek olanlar da şimdiden biletlerini alsın, daha avantajlı olur. En azından 300-400 lira ceplerinde kalır."
ANTALYA SEFERLERİNDE CİDDİ FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR
Başka bir otobüs firması yetkilisi Ali Altun, özellikle Antalya seferlerinde fiyat artışı olacağını belirtti.
"Ayın 23-24'ünden sonra olur. Şu an Antalya'ya biletler 800 lira civarı. Bayram zamanı 1200-1300 lira olur."
Bu durum, bayram öncesinde bilet almayı geciktiren yolcular için ciddi bir maliyet artışı anlamına geliyor.
SEFER SAYILARI ARTSA DA FİYATLAR DÜŞMÜYOR
Bayram tatilinde memleketine gitmek isteyen birçok vatandaş, fiyatların artmasına rağmen otobüslerin dolacağını düşünüyor. Yolculardan Berkay Diril, bilet fiyatlarının yüksek olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
"Bayramda bir bilet daha alacağız. Fiyatlara bakmadık ama muhtemelen daha pahalı olacak gibi. Sefer sayılarını artırmalarını bekliyoruz fakat bu artırılsa da bilet fiyatları düşmüyor."
Benzer şekilde, Ordu’nun Ünye ilçesine seyahat edecek olan Kibar Keskin de fiyatlardaki artışı değerlendirdi:
"Bayramda fiyatlar 1500-1600 lira falan oluyor. Şimdi bilet bulmakta sıkıntı olmadı. Otobüsler şu anda boş. Ayın 26'sında yoğunlaşır."
ERKEN BİLET ALAN KAZANACAK
Otobüs firmaları, bilet fiyatlarının yükselmesi kaçınılmaz olduğu için yolculara erken rezervasyon yapmalarını öneriyor. Şehir dışına çıkmayı planlayan vatandaşların, ilerleyen günlerde yer bulmakta zorlanmamak ve zamlı fiyatlardan etkilenmemek için bir an önce biletlerini almaları tavsiye ediliyor.
Anadolu Ajansı