Ülkem İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal Sarı, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan işçi çalışma esaslarını konu alan genelge ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
HANİ AYNI ZİNCİRİN HALKALARIYDIK ?
Hastanelerde görevli işçilerin vardiyalarını değiştiren genelgeye tepki gösteren Sarı, "İşçi statüsünde çalışan personelin vardiya düzeninin günlük 7,5 saati aşmayacak şekilde 3 posta halinde düzenlenmesi ve bu postalarda 4857 sayılı İş Kanunu'nun 69. Maddesi gereği dönüşümlü olarak görev verilmesi esas alınacaktır' denilmektedir. Aynı işyerinde işinize geldiği zaman 'ekibiz, aynı zincirin halkalarıyız' diyorsunuz. Hatta covid 19 sürecinde canlarını dişine takıp mücadele verildiği için Türkiye olarak alkışlıyoruz fakat, sadece işçi olduğumuz ve fazla ücret ödememek için 3 vardiya gece çalışması düzenlemesi yapılıyor "dedi.
İŞÇİ-MEMUR AYRIMI YAPMAYIN
Düzenlemeye tepki gösteren Öz Sağlık Sen İl Başkanı Sarı, "Düşünün hastanelerde çalışan işçilerin 3 vardiya çalışmasını. Gece saat 00:00 veya gece 03:00 gibi saatlerde vardiya değişimi olacak. Bu saatte ilimizde ulaşım yok. Çalışan nasıl işe gelecek veya bir bayan nasıl evine gidecek? Yolumu düşünsün, işimi, evinimi düşünsün? Bu yanlış uygulama ve dayatmadan acilen vazgeçilmelidir. Çalışma alanında, zincirin halkasıysak işçi-memur ayrımı yapılmamalıdır "ifadelerini kullandı. N.Alper CABBAR