'Benim Gözümle Benim Kültürüm' adlı eTwinning projesi, Samsun'un Canik Yavuz Selim İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Aytül Yalçın Çetin ve 10 farklı il ile yurt dışında 12 öğretmenin çabaları ile sürdürülüyor.
Otizmli öğrencilerin kültürlerini ve kişisel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje, Samsun'da Aytül Yalçın Çetin tarafından başarıyla uygulanıyor. Kasım ayında başlayan proje, Nisan ayı sonuna kadar sürecek.
PROJE ÇOK YÖNLÜ
Projenin amacından bahseden Özel Eğitim Öğretmeni Aytül Yalçın Çetin, "Projenin amacını şu şekilde özetleyebiliriz; Özel eğitim konusunda farkındalık oluşturmak, toplumu ve velilerimizi bilinçlendirmek, özel eğitimli öğrencilerimizi çeşitli alanlarda geliştirmektir. Özel eğitimli öğrencilerimize, kültürel değerlerimizi öğretmek, yöresel mutfak lezzetlerini, yöresel kıyafetleri, yöresel müzikleri tanıtmak hedeflenmektedir. Özel eğitim öğrencilerini öz bakım becerileri, bilişsel beceriler, sosyal beceriler, dil becerileri, müzik becerileri, psikomotor beceriler konusunda desteklemek ve topluma uyumlarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz "ifadelerini kullandı.
ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA ETKİNLİĞİ YAPTILAR
Proje kapsamında öğrenciler, yemekler hazırlıyor, yöresel kıyafetler tasarlıyor ve tarım ile ilgili önemli şeyler öğreniyorlar. Öğrenciler son olarak geçtiğimiz günlerde Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü kapsamında etkinlik yaparak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi andı.
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
Haber: Emin ÇEKİÇ