Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı’nda konuşma yaptı. Özel, Türkiye’nin dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olduğunu ve bu durumun ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti. Ayrıca Avrupa'yı uyararak, Türkiye'yi sığınmacı sorunuyla baş başa bırakmanın, aşırı sağın yükselmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
'ABD SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİ'
Özgür Özel, İsrail’in Filistin’e saldırılarının sürmekte olduğunu ve binlerce insanın hayatını kaybettiğini vurguladı. Ayrıca, ABD yönetiminin, İsrail’in saldırıları karşısında kendi vatandaşının hakkını dahi koruyamadığını belirterek, Filistin’de öldürülen Türk ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin haklarının korunması gerektiğini söyledi.
RAMALLAH'TA TOPLANMA ÖNERİSİ
Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile gerçekleştirdiği verimli telefon görüşmesinin ardından, Sosyalist Enternasyonal’in bir sonraki toplantısının Ramallah’ta yapılmasını önerdi. Özel, Gazze’de acil ateşkesin sağlanması ve insani yardımların geçişine izin verilmesi için aktif girişimlerde bulunulması gerektiğini vurguladı.
Demirören Haber Ajansı