Özgür Özel: "CHP'ye FETÖ Sızmasın Diye MİT'ten Yardım İstedik"
Paylaş

Özgür Özel: "CHP'ye FETÖ Sızmasın Diye MİT'ten Yardım İstedik"

Ekleme: 21.11.2024 22:35 Güncelleme: 21.11.2024 22:39

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile yapılan görüşmede "FETÖ’nün CHP’ye sızma tehlikesine karşı istihbarat desteği istedik" dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MYK heyetiyle bir araya gelmişti. Özgür Özel’in talebiyle düzenlenen bu bilgilendirme toplantısında, terör örgütleri PKK, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere çeşitli konular ele alınmıştı.

tv100 Ana Haber moderatörü Kübra Par'ın CHP lideri Özgür Özel ile gerçekleştirdiği röportajdan edinilen bilgilerde, Özgür Özel'in Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile gerçekleştirdiği temasın arka planına ulaşıldı.

"MİT’İN CHP’YE SUNUM YAPMASI TARİHİ BİR ADIMDIR"

Özgür Özel, toplantının ardından yaptığı açıklamada, MİT’in CHP’ye sunum yapmasının önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın en güçlü adayıyız. MİT’in gelip bizim sorularımızı yanıtlaması, içerikten bağımsız olarak kıymetlidir."

"FETÖ SIZMASINA KARŞI YARDIM TALEP ETTİK"

FETÖ’nün CHP’ye sızma ihtimaline karşı alınan önlemler hakkında bilgi veren Özel, şunları söyledi: "Yurt dışındaki ofislerimize yapılan başvurular sırasında FETÖ veya diğer terör örgütlerinin sızmasını engellemek için MİT’ten destek talep ettik. Özellikle ABD ve Almanya gibi ülkelerde ciddi bir risk var. Bu konuda MİT’in yardımcı olacağına dair olumlu bir geri dönüş aldık."

TOPLANTININ DETAYLARI VE GİZLİLİK VURGUSU

Toplantıda güvenlik önlemleriyle ilgili sürece değinen Özel, "Toplantı öncesinde MİT yetkilileri gerekli güvenlik tedbirlerini aldı. Sunumlar sırasında üç temel konu ele alındı ve 15 soru yönelttik, 9’una yanıt aldık" dedi. Ayrıca, toplantıya katılan CHP heyeti üyelerinin isimlerinin gizli tutulduğunu belirtti.

ESENYURT GERGİNLİĞİNE YORUM

Özgür Özel, Esenyurt’ta yaşanan gerginlik hakkında da konuşarak, "İçişleri Bakanı’nın ve partimizin milletvekillerinin bu görüntüler içinde yer almasından mutlu olmadım. Vatandaş kavga görmek istemiyor; bu, yapıcı siyaset anlayışımız içinde bir nazar boncuğu olsun" ifadelerini kullandı.

 

ensonhaber.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.