CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren “Madleen” gemisine düzenlediği saldırıya sert tepki gösterdi. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda izleyeceği sert tutumu destekleyeceğini belirterek, “Bu konuda Sayın Erdoğan ne kadar sert ve net olursa o kadar arkasındayım. En sert ve en net tutumuna teşekkür edeceğim” dedi.
ZİYARETÇİLERE VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi önünde açıklamalarda bulunan Özel, Türkiye'nin dört bir yanından gelen destek ziyaretlerine teşekkür etti.
Zeyrek’in sağlık durumu hakkında bilgi veren Özel, hastaneye güvenlerinin tam olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Biz sevdiklerimizi de kendi canımızı da memleketimize ve memleketimizde çok inandığımız Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinin kadrolarına her zaman emanet ettik. Bugün de öyle yapıyoruz… Geniş WhatsApp gruplarında bütün tetkikler, tahliller tartışılıyor. Şu anda yapılabilecek her şeyin yapıldığı ve herhangi bir nakle gerek olmadığını ifade ediyorlar. Biz de hem Zeyrek hem de CHP ailesi olarak bu tıbbi görüşe uyuyoruz ve buradayız."
“İSRAİL’E HADDİNİ BİLDİRMENİN ZAMANIDIR”
İsrail'in, Gazze’ye insani yardım taşıyan sivil "Madleen" gemisine saldırısına ilişkin soruyu yanıtlayan Özgür Özel, gemide bulunan Türk vatandaşlarına dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:
"Gemide Özlem ve Şuayip kardeşlerimiz var. Ben Şuayip’i kendi yerime binmiş olarak görüyorum. Özlem’in canını kendi evladımın canı gibi sakınıyorum… Bunu 'Merak etmeyin, biz ilgili makamlarla görüşüyoruz.' şeklinde değil de dünya kamuoyu önünde İsrail’e gözdağı veren, Filistin’le dayanışan tonu duymak istiyorum."
"YARDIMA BİLE İZİN VERMEYEN İSRAİL GÖZÜ DÖNMÜŞLÜĞÜ"
İsrail’in insani yardıma dahi tahammül göstermediğini vurgulayan Özel, “Filistin’e bedava makarna götürmeye bile izin vermeyen bir İsrail gözü dönmüşlüğü var” ifadelerini kullandı.
Sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu konuda hükümet, Sayın Erdoğan ne kadar sert ve net olursa o kadar arkasındayım. En sert ve en net tutumuna teşekkür edeceğim. İsrail’e cesaret verip Filistin’i yalnız bırakacak her tutumun tümüyle karşısındayız. Artık ‘mış’ gibi yapmanın değil, Filistin’e sahip çıkmanın, İsrail’e haddini bildirmenin zamanıdır."
Anadolu Ajansı