Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’de yaptığı konuşmada partisinin iktidar hedefini öne çıkardı. Özel, çay üreticileri, çiftçiler, balıkçılar ve emekliler için ekonomik vaatlerde bulunurken, “Yeni Parti iktidar olsun diye kuruldu” ifadelerini kullandı.

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’de vatandaşlarla bir araya geldi. Sabah saatlerinde kente gelen Özel, Rize Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti, ardından Atatürk Caddesi’nde esnafla buluştu. Daha sonra caddede kurulan sahnede konuşan Özel, hem yerel siyaset hem de ekonomi üzerinden mesajlar verdi.
“YENİ PARTİ İKTİDAR OLSUN DİYE KURULDU”
Özel, Yeni Parti’nin yalnızca muhalefet etmek için kurulmadığını belirterek iktidar hedefini vurguladı.
Özel, “Bugün Yeni Parti’nin Genel Başkanı olarak, bu sefer muhalefet etmeye, sorunları söylemeye değil; bir muhalefet partisinin genel başkanı olarak değil, yarının iktidarının genel başkanı olarak karşınızdayım. Yeni Parti, ‘bir partimiz olsun’ diye kurulmadı. Yeni Parti ‘iktidar olsun’ diye kuruldu” dedi.
RİZE’DE BELEDİYE HEDEFİ
Rize’de seçmenin iradesine saygılı olduklarını söyleyen Özel, kentte ileride Yeni Parti’li bir belediye başkanı görmek istediklerini ifade etti.
Özel, “Ben Rize’yi bir gün Yeni Parti’nin seçilmiş bir belediye başkanının yöneteceğine inanıyorum. O güne kadar Rizeliler kime karar verdiyse başımızın üstündedir” diye konuştu.
ÇAY ÜRETİCİSİNE DESTEK SÖZÜ
Konuşmasının önemli bölümünü çay üreticilerine ayıran Özel, üretim maliyetlerinin yüksekliğine dikkat çekti.
İlk sürgün çayda 40 TL fiyat verilmesi gerektiğini savunduklarını hatırlatan Özel, açıklanan 35 TL fiyatın üreticinin beklentisini karşılamadığını söyledi.
ÇİFTÇİ VE BALIKÇI BORÇLARINA FAİZ SİLME VAADİ
Yeni Parti’nin iktidarında çiftçi ve balıkçıların kredi borçlarına yönelik yeni bir düzenleme yapacaklarını açıklayan Özel, faizlerin bir defaya mahsus silineceğini söyledi.
Özel, “Türkiye’deki bütün çiftçilerin bankalara ve kurumlara olan kredi borçlarının faizlerini bir sefere mahsus olarak sileceğiz. Ana parayı 3’e, 5’e böleceğiz; herkese ikinci bir şans vereceğiz” dedi.
EMEKLİ MAAŞLARI ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ
Özel, ekonomik göstergeler ve emekli maaşları üzerinden iktidarı eleştirdi.
Geçmişte en düşük emekli maaşıyla daha fazla çeyrek altın alınabildiğini söyleyen Özel, bugünkü maaşların alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü savundu.
“YORULMUŞ BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
AK Parti iktidarının topluma yeni bir umut veremediğini savunan Özel, “Yorulmuş ve herkesi yormuş bir iktidarla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
Özel, çiftçi, balıkçı, emekli ve çalışanların ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirterek yeni bir siyasi döneme ihtiyaç olduğunu söyledi.
“YENİ PARTİ TÜRKİYE’NİN YENİ PARTİSİDİR”
Konuşmasının sonunda partinin farklı toplumsal kesimlere hitap ettiğini belirten Özel, “Yeni Parti Türkiye’nin yeni partisidir. Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin, Karadeniz’in, Rizelilerin, kadınların ve gençlerin yeni partisidir” dedi.

Konuşmanın ardından Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ile Yeni Parti İl Başkanı Saltuk Deniz, Özel’e Çaykur Rizespor forması hediye etti.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı



