Samsun'un İlkadım İlçesi'nde vatandaşların sebze ve meyve pazarında sağlıklı ve hijyenik ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için ilçe genelinde kurulan semt pazarlarındaki pazarcı esnafına 'Çöp Poşeti' dağıtılıyor.

ÇÖPLER POŞETE ATILACAK
Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Uygulama ile pazarcı esnafımızın sebze ve meyve satışı sırasında oluşan çöplerini yere değil, belediye ekiplerimiz tarafından ücretsiz verilecek olan poşetlere atacaklar. Çöplerin bulunduğu poşetler pazar yeri kalktıktan sonra Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından toplanacak. Pazar sonrası ortaya çıkan çirkin görüntüyü ortadan kaldırmış olacağız" dedi.
CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK
Başkan Demirtaş, "Kurallara uymayıp gelişigüzel çöplerini yere atarak çevreyi kirleten esnaflara zabıta tarafından 'Çevreye Aykırı Davranış'tan dolayı 320 TL para cezası işlemi uygulanacak. Pazarcı esnaflarından ekiplerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu. Emin ÇEKİÇ