Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda karşı karşıya gelen Samsunspor, müsabaka sırasında yaşanan olaylar ve çirkin tezahüratlar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) radarına takıldı. Kurul, Samsunspor'a hem para cezası verdi hem de bazı taraftarlarına tribün yasağı uyguladı.
330 BİN TL PARA CEZASI GELDİ
PFDK tarafından yapılan açıklamada, Samsunspor taraftarlarının neden olduğu saha olayları gerekçe gösterilerek kulübe 330 bin TL para cezası kesildiği bildirildi. Cezanın, Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) ilgili maddeleri uyarınca verildiği belirtildi.
TRİBÜNLERE YASAK
Aynı müsabakada yaşanan çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle ise Kuzey Kale Arkası Üst Misafir Tribünü'nde bulunan Kuzey Üst F, Kuzey Üst G1, G2 ve G3 bloklarındaki taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartları askıya alındı. Bu bloklarda yer alan taraftarlar, bir sonraki deplasman maçında tribündeki yerlerini alamayacaklar.
Hüsnü Can ARMUTÇU