PKK terör örgütünün geçtiğimiz Pazar günü Türkiye'den tamamen çekildiğini açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DEM Parti İmralı Heyeti arasında Beştepe'de üçüncü bir görüşme gerçekleşti. Görüşme sonrası heyetten Pervin Buldan ve Mithat Sancar imzasıyla yapılan açıklamada, "Sürecin daha hızlı ve sağlıklı ilerlemesini sağlayacak adımların atılması konusunda karşılıklı anlayış ve fikir birliği içinde olduğumuzu memnuniyetle belirtmek isteriz" denildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan "Terörsüz Türkiye" süreci, 11 Temmuz'da Kuzey Irak'ta silahların yakılmasının ardından hız kazanmıştı. Terör örgütü PKK'nın geçtiğimiz Pazar günü Türkiye'den tamamen çekildiğini duyurması sonrası, Ankara bugün (30 Ekim Perşembe) bu süreçteki üçüncü kritik görüşmeye ev sahipliği yaptı.
1 SAAT SÜREN GÖRÜŞMEDE KALIN VE ALA DA YER ALDI
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kritik görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın eşlik etti. DEM Parti kanadını ise "İmralı Heyeti" üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar temsil etti.
Bu görüşme, taraflar arasında daha önce gerçekleştirilen iki toplantının devamı niteliğindeydi.
İMRALI HEYETİNDEN İLK AÇIKLAMA: "FİKİR BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ"
Görüşmenin hemen ardından, DEM Parti İmralı Heyeti adına Pervin Buldan ve Mithat Sancar imzalı ortak bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, gelinen aşama ve atılacak adımlar konusunda kapsamlı değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.
Heyetin açıklaması şu şekilde:
"Bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve heyetiyle yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede, Barış ve Demokratik Toplum Sürecinde gelinen aşama ve bundan sonra yapılması gerekenler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk.
Sürecin daha hızlı ve sağlıklı ilerlemesini sağlayacak adımların atılması konusunda karşılıklı anlayış ve fikir birliği içinde olduğumuzu memnuniyetle belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Haberler.com