Görür, sadece binaların güçlendirilmesinin yeterli olduğunu belirterek, şehirlerin depreme dayanıklı hale getirilmesinin sağlanmasının altını çizdi.
LEVHA SINIRINA YAKIN OLANLAR DAHA FAZLA ZARAR GÖRÜYOR
Doğu Anadolu Fayı'nın Arap, Anadolu ve Afrika levhalarının kesiştiği yerlerde bulunan ifşa eden Görür levha sınırına yakın bölgelerin depremlerinden daha fazla etkilendiği dile getirildi. "Bunun için kahin olmaya gerek yok. Eğer gerekli önlemleri almazsanız, zarar görmek kaçınılmaz olur" dedi.
"DEPREM DİRENÇLİ ŞEHİRLER OLUŞTURULMALI"
Görür, sadece bina verilerinin yeterli olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Deprem sırasında şehirdeki okul yok, kanalizasyon patlamış, içme suyu yayılmış, iş dünyası çökmüş, altyapı hale gelmiş. Böyle bir durumda evin sağlam olsa ne olur ki? Depreme dirençli bir kent oluşturmak için sadece binaları bozulmaz. Kentin tüm bileşenlerin işlevselliği yerine getirmeli ki yaşanabilir."
Görür'ün açıklamaları, deprem riskinin yüksek olduğu şehirlerde sadece bina inşaatına odaklanmanın yeterli olması , altyapı ve sosyal medyada büyümenin bir kez daha gözler önüne serdi.
Haber Merkezi