ANTRENÖRLERDEN BİLGİ ALDILAR
Samsun’da ’Buzda Satranç Curling Projesi’nde çalışmalar yoğun bir tempoda devam ediyor. Samsun Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortakları olduğu ‘Buzda Satranç Curling’ projesinde Mart 2023 tarihi itibariyle bin 300 öğrenciye temel eğitim verildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, İlkadım Buz Pisti’nde eğitim alan öğrencilerini ziyaret ederek antrenörlerden bilgi aldı.

PERFORMANS GRUBUNA SEÇİLDİLER
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Dereci, açıklamasında; “Proje kapsamında okullardan yaklaşık 80 öğrenci seçilerek performans grubuna dahil edilmiştir. 2022 yılında projeden seçilen öğrencilerimiz kulüplere yerleştirilerek Türkiye Curling Federasyonu’nun liglerine katıldı. 2023 yılında ise faaliyetlere 10 takımla katılım planlanmaktadır. Samsun Valiliğinin himayesinde yürütülen projeden her öğrencinin sekiz seans eğitimi alacak şekilde 5 yılda 20 bin öğrencinin projeden yararlanmasını hedefliyoruz" dedi.

Proje ile öğrencilere sosyal ve sportif alışkanlıklar kazandırılması da hedeflenirken, İl Müdürü Dereci, desteklerinden dolayı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'ya teşekkür etti.