Kahreden Tesadüf: Çocukluk Arkadaşıyla Aynı Gün Şehit Düştü

Kahreden Tesadüf: Çocukluk Arkadaşıyla Aynı Gün Şehit Düştü

Hazır

Giriş: 12.11.2025 15:50 Güncelleme: 12.11.2025 15:50
C-130 uçağında şehit düşen Ramazan Yağız'ın, 3 yıl önce aynı gün şehit olan çocukluk arkadaşı Emre Sevinç'i andıktan saatler sonra şehadet haberi geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağının Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmesi sonucu 20 askerin şehit olmasının ardından, şehitlerden Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Ramazan Yağız’ın baba ocağına acı haber ulaştı. Bursa'nın Harmancık ilçesi Çatalsöğüt Mahallesi'ne düşen şehadet haberi, kahreden bir tesadüfle birlikte ortaya çıktı. Şehit Ramazan Yağız’ın, 3 yıl önce aynı gün şehit olan çocukluk arkadaşını andığı paylaşımın üzerinden sadece birkaç saat geçmişti.

AYNI KÖYDEN İKİ ŞEHİT, AYNI GÜN

Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere havalanan C-130 tipi askeri kargo uçağı kazasında şehit olan Ramazan Yağız'ın (Astsubay Başçavuş), yine aynı köyden çocukluk arkadaşı olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç’in de 11 Kasım 2022 tarihinde şehit düştüğü öğrenildi. Bu durum, mahallede büyük bir üzüntüye yol açtı. Şehit Yağız’ın evinin bulunduğu sokağa hemen Türk bayrakları asıldı.

ARKADAŞINI ANDIĞI PAYLAŞIMLA KENDİ ŞEHADETİ AYNI GÜNE DENK GELDİ

Şehit Ramazan Yağız’ın hayatındaki bu tesadüf, yakın çevresini derinden etkiledi. Edinilen bilgilere göre, Ramazan Yağız, sosyal medya hesabından 3 yıl önce şehit olan arkadaşı Emre Sevinç'i anarak "Şehadetinin sene-i devriyesinde mekanın cennet olsun yiğidim" notuyla bir fotoğraf paylaşmıştı. Şehit Yağız’ın akrabası ve Engürek Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Recep Kocabaş, sabah yapılan bu paylaşımın ardından sadece 3-4 saat sonra Ramazan Yağız’ın şehadet haberinin geldiğini belirtti. Kocabaş, "Yüreğimiz ciğerimiz yanıyor. Ramazan kardeşimizin şehadet haberi de aynı tarihte gelmesi bizleri derinden üzdü" dedi.

YETİM BÜYÜDÜ VE GERİDE İKİ EMANET BIRAKTI

Şehit Ramazan Yağız’ın babasını 1991 yılında kaybettiği ve yetim büyüdüğü bilgisi ortaya çıktı. Çatalsöğüt Mahalle Muhtarı Adnan Çakmak, şehidin yetim büyüdüğünü belirterek duygularını dile getirdi. Muhtar Çakmak, "Maalesef yine 11'inci ayın 11'inde 3 yıl sonra bir şehidimiz daha oldu. Kardeşimiz yetim büyüdü. Kendisi sevecen, insan sevdalısı, vatan sevdalısıydı" ifadelerini kullandı. Evli ve iki çocuk babası olan şehidin geride bıraktığı emanetlere sahip çıkılacağını belirten muhtar, köy halkının büyük bir hüzün içinde olduğunu söyledi. Şehit Ramazan Yağız’ın babasının mezarının da köyde bulunduğu öğrenildi.

Kazada şehit olan 20 askeri personel için ülke genelinde hüzün devam etmektedir. Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Ramazan Yağız’ın cenaze töreni hazırlıklarının başladığı bildirilmektedir.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap