Samsun’un Atakum ilçesi, dünyanın en büyük robotik etkinliklerinden biri olan Fibonacci Uluslararası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyona 10 farklı ilden 72 takım katıldı.
Atakum Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen yarışmalarda 500’ün üzerinde katılımcı, robot teknolojisi ve mühendislik alanındaki becerilerini sergileme fırsatı buldu.
HER KATEGORİDE NEFES KESEN MÜCADELE
Turnuvada girişimcilik, çizgi izleyen robotlar, sumo robotları, labirent çözen sistemler ve futbol oynayabilen robotlar gibi farklı kategorilerde yarışmalar düzenlendi. Fibonacci diziliminden ilham alan genç yetenekler, geliştirdikleri robotlarla kıyasıya mücadele etti. Strateji ve teknolojinin birleştiği organizasyonda, her kategori ayrı bir heyecana sahne oldu.

"GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE IŞIK TUTUYORUZ"
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, organizasyonun gençler için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Gençlerimize, robotik ve mühendislik becerilerini sergileme fırsatı sunmanın yanı sıra küresel arenada yeteneklerini göstermelerine olanak tanıyan bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduk. Teknoloji tutkunlarını buluşturan arenamız, gençlerimizin ufkunu açacağı gibi hızla gelişen dijital dünyaya uyumlarını artıracak. Geleceğin istihdam alanlarında donanımlı şekilde kendilerini ve ülkelerini en iyi şekilde temsil etme fırsatı sunacak."

Uluslararası Robot Olimpiyatları, genç mühendis adaylarına deneyim kazandırırken, Samsun’u da robotik ve teknoloji alanında önemli bir merkez haline getirdi. Yarışmalar, geleceğin teknoloji liderlerini keşfetmeye devam edecek!

İhlas Haber Ajansı