Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'daki çatışmanın sona erdirilmesine yönelik yürütülmesi muhtemel barış görüşmelerinde Türkiye ve Belarus'un arabulucu olarak devreye girebileceğini ifade etti. Lavrov, olası müzakere sürecinde Ankara’nın üstlenebileceği role dikkat çekti.
TÜRKİYE'NİN ROLÜ TEYİT EDİLDİ
Rusya’nın resmi ajansı TASS’ın haberine göre Lavrov, olası görüşmelerde aracı ülkelerin yer alabileceğini belirterek Türkiye ve Belarus’un bu çabalara katkı sağlayabileceğini aktardı.
Rusya’nın değerlendirmesinde, Ankara’nın hem sahadaki hem de diplomatik alandaki etkinliğine işaret edildi. Türkiye’nin bölgesel krizlerdeki rolünün Moskova tarafından da teyit edildiği ifade edildi.
"ABD İLE TEMASA HAZIRIZ"
Lavrov, konuşmasının bir bölümünde ABD'nin hazırladığı bir barış planına da değindi. Rusya’nın Washington’dan, Avrupa ve Kiev ile koordinasyon çerçevesinde hazırlanan "Trump planının" bir versiyonunu resmen kendilerine sunmasını beklediklerini söyledi.
Rus Bakan, bu süreçte ortaya saçılan belgelerin büyük bölümünün medya manipülasyonunu körüklemek amacıyla kasıtlı olarak sızdırıldığını düşündüklerini yineledi. Lavrov, ABD ile temas kanallarının açık olduğunu ve Moskova’nın planın resmi metninin gönderilmesini beklediğini vurguladı.
dunya.com