Rusya’nın Novorossiysk Limanı açıklarında dron saldırısına uğrayan Ural isimli RoRo gemisi, hayatını kaybeden Türk denizci İlker Lazoğlu’nun cenazesi ve yaralı mürettebatla Samsun Limanı’na ulaştı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, Lazoğlu’nun cenazesi ailesine teslim edildi.

Karadeniz’de ticari gemilere yönelik saldırılar sürerken, Türk firmasına ait Kamerun bayraklı Ural isimli RoRo gemisi de Novorossiysk açıklarında dronla vuruldu. Saldırıda 1 Türk denizci hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.
NECİBE GEMİSİNDEN 18 DENİZCİYİ KURTARMIŞTI
Ural gemisi, saldırıdan önce yine bölgede vurulan Necibe isimli kargo gemisinden 18 denizciyi tahliye etmişti.

Kurtarma operasyonunun ardından seyrini sürdüren Ural da dron saldırısının hedefi oldu.
İLKER LAZOĞLU HAYATINI KAYBETTİ
Saldırıda gemide aşçıbaşı olarak görev yapan İlker Lazoğlu yaşamını yitirdi. Daha önce Necibe gemisinden kurtarılan Lazoğlu’nun, tahliye edildiği ikinci gemide hayatını kaybetmesi ailesini yasa boğdu.
SAMSUN LİMANI’NA RÖMORKÖRLER EŞLİĞİNDE YANAŞTI
Cenaze ve yaralı mürettebatı taşıyan Ural gemisi, Samsun açıklarına ulaştıktan sonra römorkörler eşliğinde limana yanaştırıldı.

Geminin güvenli şekilde bağlanmasının ardından sağlık ve ilgili ekipler tahliye işlemlerine başladı.
CENAZE AİLESİNE TESLİM EDİLDİ
İki çocuk babası İlker Lazoğlu’nun cenazesi, işlemlerin ardından aile fertlerine teslim edildi. Yaralı mürettebat ise limanda bekleyen ambulanslarla Samsun’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı

