Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Altungeyik: "Öğrenciler mağdur"
Paylaş

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Altungeyik: "Öğrenciler mağdur"

Ekleme: 23.01.2024 14:28 Güncelleme: 03.06.2026 15:56

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Altungeyik, üniversite öğrencilerinin barınma sorunuyla büyük bir mağduriyet yaşadığını söyledi.

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Altungeyik, Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarının yetersizliğine ve öğrencilerin yaşadığı sorunlara değindi. 

Türkiye'de 8 milyon 297 bin üniversite öğrencisinin bulunduğuna dikkat çeken Altungeyik, KYK yurtlarının kapasitesinin ise sadece 800 bin olduğunu hatırlattı. 

KİRALAR YÜZDE 133 ARTTI

Altungeyik, "Ülkemizde konut ve kira fiyatları geçen yıla göre yüzde 133 yükselmiş durumda. Samsun'da da durum farklı değil. Hal böyle olunca üniversite öğrencileri devlet yurtlarına girebilmeye çalışıyor. Burada da kapasite sorunu var. Bu durum bile hpükümetin gençlere 'başınızın çaresine bakın' demesinin bir özetidir. Öğrencilerin sorunlarına çare bulmak bir zorumluluktur" diye konuştu. 

KYK YURTLARI SORUN YUVASI

KYK yurtlarında yaşanan kazalara da değinen Altungeyik, "Yurtlarda da asarsör kazaları dikkat çekiyor. Son 2 ayda 20'den fazla kaza oldu. Vefat eden öğrencilerimiz var. Tedbirler sıklaştırılmalı. Öğrenciler konforu geçti can ve mal güvenliği istiyor. KYK yurtları çevresindeki başşı boş sokak hayvanları konusu, yurtların şehirlerin dışında olmasıyla yaşanan sorunlar da cabası. Yurtlar hüükümetin önceliği olmalı" dedi. 

 

Erkan Şenel

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.