Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, TBMM Genel Kurulu’nda üniversite öğrencilerinin barınma, beslenme ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlara erişimde yaşadığı zorlukları, İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik müdahalesi ve Gazze konusunda açıklamalarda bulundu.
Anayasa’nın 42. maddesini hatırlatan Mehmet Karaman, “Yurt bulamayan, kantin fiyatlarıyla baş edemeyen, ulaşım ücretlerini karşılayamayan gençlerimiz anayasal haklarını kullanamıyor. Devlet sosyal yükümlülüklerini yerine getirmediği gibi, gençleri borçla, yalnızlıkla, umutsuzlukla baş başa bırakıyor” dedi.
GENÇ İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN
Genç işsizliğe değinen Saadetli Vekil, OECD verilerine göre Türkiye’de 18-24 yaş arası gençlerin yüzde 31,3’ünün ne eğitimde ne istihdamda olduğunu, bu oranın kadınlarda yüzde 41’i aştığını vurguladı.
Mehmet Karaman, yasama tatilinde sahada olduklarını belirterek, “Sadece bu kardeşiniz 10 il, onlarca ilçe gezdi. Milletimizin iki konuda ciddi şikâyeti var: Biri ekonomi, diğeri Gazze” dedi. Karaman, milletin taleplerine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.
BU ADİL VE VİCDANİ DEĞİLDİR
TÜRK-İŞ’in açıkladığı son açlık ve yoksulluk sınırlarını hatırlatan Karaman, emekli ve asgari ücretlinin yaşam koşullarını eleştirdi: “Ey emekli! Ömrünü bu ülkeye hizmetle geçireceksin, ama ay sonunda alacağın maaşla aç kalacaksın. Bu adil değildir, bu vicdani değildir.”
SUMUD FİLOSU SESSİZLİĞİ BOZDU
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Gazze’de yaşananlara dikkat çekerek, “Orada adalet unutuldu, emanete ihanet edildi, yetim hakkı çiğnendi. Ve ne yazık ki dünya bu vahşeti seyrediyor” sözlerini kaydetti. Karaman, insani yardım amacıyla Gazze’ye doğru yola çıkan Sumud ve Vicdan Filosu’na katılanların, dünyadaki sessizliği bozmak adına büyük bir cesaret gösterdiğini belirtti.
HER YIKILAN EV, BİR ÇAĞRIDIR
Vekil Mehmet Karaman, Gazze’deki dramın sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın sınavı olduğunu dile getirdi. Mehmet Karaman, “Gazze’deki her taş bize Allah’ı hatırlatıyor. Her yıkılan ev, tevbe için bir çağrıdır. Ve biz bu çağrıyı duyduğumuz sürece, zulme boyun eğmeyeceğiz” diyerek, sözlerini dua ile tamamladı.
Haber Merkezi