Samsun'da 8 yıl önce Büyükşehir Belediyesi'nin koordinesinde eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz yönetiminde başlatılan Saathane Meydanı dönüşüm projesi, esnafın açtığı davalarla çok kez revizyona uğramıştı. 7 bin 900 metrekare alanda tarihi yapıların ortaya çıkarılmasını öngören çalışmada, tarihi ticari arastanın yok edildiğini savunan esnaflar, mahkeme kanalı ile belediyenin hazırladığı 7 imar planını iptal ettirdi.

YENİ PROJE HAZIRLANIYOR
Buğday Pazarı Caddesi, İhsaniye Sokak, Patlıcan Pazarı Sokak, Eski Telgrafhane Sokak, Çarıkçılar Sokak, Balık Pazarı Sokağı'nı kapsayan Saathane Meydanı Projesi'nde, 31 Mart yerel seçimleri sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in göreve gelmesi ile yeni bir aşamaya geçildi. Önceki gün bir toplantıda açıklama yapan Başkan Demir, esnafla anlaşmaya varıldığını, bölgeyi markalaştıracak bir projenin hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

GÖRÜŞLER DİKKATE ALINIYOR
Samsun Saathane Meydanı Temsil Heyeti'nden Ümit Ayla'da, Başkan Demir'in esnafın görüşlerini aldığını ve şehrin menfaatine olan bir çalışmaya imza atmak için hazırlık sürdürdüğünü söyledi. Eski Başkan Yılmaz döneminde açtıkları davalarla Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 7 imar planının iptal olduğunu hatırlatan Ayla, "Şuanda esnafın ve sanat tarihçileri, Mimarlar Odası'nın görüşlerinin dikkate alındığı bir çalışma sürdürülüyor. Çalışma devam ediyor. Başkan bu bölgeyi şehre kazandırmak ve herkesin faydalanacağı bir alana çevirmek istiyor. Çalışmalar koordineli olarak sürüyor. Hukuken belli bir sorun yaşanırken başkan bir adım attı. Çok yakında konu ile ilgili bir açıklama olacak "dedi. Zekeriya FIRAT