Şafak operasyonuna Samsun'dan tepki! Milletvekili Murat Çan: Sabahın köründe zorbalık yapıyorlar
Paylaş

Şafak operasyonuna Samsun'dan tepki! Milletvekili Murat Çan: Sabahın köründe zorbalık yapıyorlar

Ekleme: 01.06.2026 10:38 Güncelleme: 03.06.2026 18:17

İzmir'de yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında CHP'li Buca Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. İki belediye başkanı gözaltına alındı. CHP Milletvekili Murat Çan, "Bu zorbalığa teslim olmayacağız" dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından büyük bir gizlilikle yürütülen "yolsuzluk" ve "rüşvet" soruşturması kapsamında, sabahın erken saatlerinde Buca Belediyesi'ne yönelik dev bir operasyon gerçekleştirildi. 

CHP'li mevcut Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve bir önceki dönem Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da aralarında yer aldığı soruşturmada belediye yönetimi, teknik kadrolar, iştirak şirketleri ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 62 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.


Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın ikamet ettiği konuta giden polis ekipleri, gözaltı işlemini uyguladıktan sonra evde detaylı arama ve inceleme çalışması başlattı. 

ZORBALIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ


CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, "İzmir Buca Belediye Başkanımız Görkem Duman'ın da aralarında bulunduğu 62 kişi hakkında verilen gözaltı kararı, siyasallaştırılmış yargının yeni bir eylemidir. Sabit ikametgahı olan ve kamu görevi yürüten kişileri, tebligatla davet edilebilecek iken, sabahın köründe operasyon gözaltına almak, yargıyı siyasetin sopası olarak kullanmaktır. Bu zorbalığa teslim olmayacağız" dedi.

 

İsmail Akduman

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.