Sağlıkta Şiddet Önlenemiyor; Ordu'da Doktora Darp 
Paylaş

Sağlıkta Şiddet Önlenemiyor; Ordu'da Doktora Darp 

Ekleme: 26.07.2023 18:53 Güncelleme: 05.06.2026 12:57

Ordu'nun Fatsa İlçe Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr. Okay Kurtbay, Ü.A. isimli bir hasta yakını tarafından hastanenin acil servisinde darp edildi. Sağlık çalışanları tepki olarak iş bıraktı. 

Fatsa Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr. Okay Kurtbay, Ü.A. isimli bir hasta yakını tarafından hastanenin acil servisinde darp edildi. Doktor hastanenin acil servisinde kontrol altına alınırken, hastanenin güvenlik görevlileri şahsı yakalayarak polis ekiplerine teslim etti. 

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Okay Kurtbay

Fatsa Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr. Okay Kurtbay, Ü.A. isimli bir hasta yakını tarafından hastanenin acil servisinde darp edildi. Ü.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 
İŞ BIRAKTI  

Fatsa Devlet Hastanesi poliklinik girişi önünde açıklamalarda bulunan Hekim Birliği Sendikası Fatsa Devlet Hastanesi temsilcisi Dr. Yüksel Şahin, “Devlet kurumlarında çalışanların da vatandaşların da canları devlete emanettir. Hastaneler cana can katması gereken kurumlar olmalı iken son günlerde adeta vahşi batı film setlerine dönmüş durumdadır. Silahlı saldırganlar hastanelerimize elini kolunu sallayarak giriyor ve gerek hekimlerin gerekse sağlık çalışanlarının, vatandaşların canına kast ediyor. Opr. Dr. Okay Kurtbay bir hasta yakın tarafından saldırıya uğramış, kaşı açılmış ve kafa travması geçirmiştir. Bu olayı kabul etmemiz mümkün değildir. Sağlık kurumlarında şiddetin son bulmasını talep ediyoruz. Gerek toplumda gerekse idarede farkındalığın oluşması ve yaşadığımız şiddet olayını protesto etmek için 26 Temmuz 2023 tarihinde Hekim Birliği Sendikası Yönetim Kurulunun almış olduğu meşru iş bırakma kararına katılıyor acil işlemler dışında her türlü sağlık hizmetini durduruyoruz” dedi. 

ZANLI TUTUKLANDI 

Olayı gerçekleştiren şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Ü.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Fatsa Devlet Hastanesi poliklinik girişi önünde Hekim Birliği Sendikası üyeleri tepki açıklaması yaptı. 

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.