Ali Rıza Malkoç, sosyal medya hesabından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi. Malkoç, gezinmenin ve balık tutmanın yasak olduğu kısımda balık tutmanın serbest bırakılması ile ayağı kayanın denize düşebileceğini söyleyerek önlem alınması istedi.
ACİL ÖNLEM ALINMALI
Ali Rıza Malkoç’un Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seslendiği mesajı şöyle: “Daha önce detaylı anlatmıştım. Dikkate alınmadığını görünce, sorumlu yurttaşlık bilinciyle tekrarlama ihtiyacı hissettim. Atakum ilçesi, Ömürevleri sahili, Çobanlı iskelesinde, daha önce gemilerin yanaştığı kısımda gezinmek ve balık tutmak yasaktı. Şimdi ise her şey serbest. Rampadan aşağı ayağı kayan doğrudan denize düşebilir. Oyuncağının peşinden koşan bir çocuk, oyuncağıyla birlikte denize düşebilir. Kedi, köpek denize düşebilir. İlerde tekrar gemilerin yanaşacağını düşünerek, sürgülü, raylı ve kilitli bariyer ile acilen güvenlik önlemi alınmasını öneriyorum."
.jpg)
Çobanlı İskelesi'ne teknelerin yanaşması için yapılan rampanın vatandaşların kullanımına açık olması, olası bir faciaya davetiye çıkarıyor. Cemil CİĞERİM