Sakarya'da Mide Bulandıran Olay: Tam Tamına 32 Ton...
Paylaş

Sakarya'da Mide Bulandıran Olay: Tam Tamına 32 Ton...

Ekleme: 11.04.2026 20:22 Güncelleme: 03.06.2026 18:07

Sakarya'da bir soğuk hava deposuna yapılan denetimde, son tüketim tarihi geçmiş 32 ton tavuk eti ele geçirildi. Tavuklar imha edildi, depo mühürlendi.

Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen gıda denetimlerinde, piyasaya sürülmeye hazırlandığı belirlenen 32 ton son tüketim tarihi geçmiş tavuk eti ele geçirildi. Halk sağlığını hiçe sayan işletmeye yönelik düzenlenen operasyonda, depo mühürlendi ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı.

MİDE BULANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Kentte faaliyet gösteren bir soğuk hava deposuna yönelik yapılan rutin denetimler, büyük bir gıda skandalını ortaya çıkardı. Ekiplerin depoda yaptığı incelemelerde, tüketim ömrünü çoktan tamamlamış olan yaklaşık 32 ton tavuk etinin muhafaza edildiği tespit edildi. Söz konusu ürünlerin, uygunsuz koşullarda saklanarak piyasaya arz edilmeye çalışıldığı belirlendi.

İMHA SÜRECİ BOLU'DA TAMAMLANDI

Gıda güvenliğini tehdit eden tonlarca ürüne, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından el konuldu. Gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından, toplum sağlığı için tehlike arz eden 32 ton tavuk eti, yetkililerin sıkı gözetimi altında Bolu’daki bir biyogaz tesisine sevk edilerek imha edildi.

DEPO MÜHÜRLENDİ VE CEZA KESİLDİ

Olayla ilgili olarak depo sorumluları hakkında adli ve idari süreç başlatıldı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, işletmeye yüksek miktarda idari para cezası uygularken, depo ise süresiz olarak mühürlendi. Yetkililer, benzer gıda skandallarının yaşanmaması adına kent genelindeki denetimlerin artarak devam edeceğini bildirdi.

Vatandaşların gıda alışverişlerinde ürünlerin etiketlerini kontrol etmeleri ve şüpheli durumlarda ilgili birimlere ihbarda bulunmaları, halk sağlığının korunması açısından büyük önem taşıyor.

 

Demirören Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.