SAL mezunundan sürücüsüz araç
Paylaş

SAL mezunundan sürücüsüz araç

Ekleme: 13.12.2021 08:50 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

SAL mezunu olan ve Michigan Üniversitesi'nde elektrik ve bilgisayar mühendisliği bölümünde Doçent olan Necmiye Özay, sürücüsüz araç teknolojisi üzerinde çalışmalar yapıyor.

Samsun Anadolu Lisesi (SAL) mezunu, Michigan Üniversitesi'nde elektrik ve bilgisayar mühendisliği doçenti olan Necmiye Özay ürettikleri sürücüsüz araçlarla ilgili olarak BBC’ye konuştu. 

FARKLI UZMANLAR ÇALIŞMANIN İÇİNDE 

Özay, "Yüzlerce farklı değişkene bağlı sürücüsüz teknolojiyi test ediyoruz. Hâlâ üstesinden gelinmesi gereken birçok engele rağmen sürücüsüz araçlar, istikrarlı bir şekilde gerçeğe dönüşüyor ve dünyamızı beklenmedik şekillerde değiştirebilirler. Üniversitenin farklı bölümlerinden insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Sadece mühendisler değil, aynı zamanda psikoloji gibi farklı disiplinlerden, daha çok insan-makine-etkileşimi türünden insanlar var, çünkü sorunlara birçok açıdan bakıyoruz. Güvenlik söz konusu olduğunda çözmeye çalışıyoruz” dedi. 

Özay ve ekibi tesiste farklı trafik senaryolarını test etmenin yanı sıra otonom araçların birbirleriyle nasıl iletişim kurduğunu keşfederken araç ve kişisel verileri bilgisayar korsanlarından nasıl korunacağını araştırıyor.

Eski öğrencisine Aksoy'dan kutlama 

Necmiye Özay, SAL’da okuduğu zamanlarda köşe yazarımız Mehmet Aksoy'da SAL'da öğretmenlik yapıyordu. Özay, Aksoy'un eski öğrencileri arasında yer alıyor. Aksoy, "Necmiye ile gurur duyuyor, nice başarılar dileğiyle kutluyorum "dedi. Feride SEZGİN 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.