'Salıpazarı Barajı'nda elektrik üreteceğiz'
Paylaş

'Salıpazarı Barajı'nda elektrik üreteceğiz'

Ekleme: 15.11.2020 11:18 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, gönderilen küçük ödeneklerle yarım kalan Salıpazarı Barajı'ndan elektrik üretmek için gerekli izinleri alma konusunda girişim başlattıklarını açıkladı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen meclis toplantısı haberinde, Başkan Mustafa Demir'in yarım kalan Salıpazarı Barajı ile ilgili değerlendirmelerine yer verildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Enerji konusunda ilave proje geliştiriyoruz. Hem mahsuplaşacağız hem de Enerji Bakanlığına elektrik satacağız. İnşallah 2021 yılında yapım safhasına geçeceğiz. Su idaresine ödediğimiz elektrik faturası 12 ayda 70 milyon TL. yatırımı yapacağız ki SASKİ’nin yıllık karı en az 60 milyon TL olacak. 10 yılda 600 milyon TL. 20 yılda 1.2 milyar TL. Belediyenin de SAMULAŞ ile birlikte 20 milyon TL civarında geliri olacak "dedi. 

GEREKLİ İZİNLERİ ALIYORUZ 

Başkan Demir, "Salıpazarı Barajı’ndan elektrik elde etmek için gerekli izinleri alıyoruz. Elektriği satıp oradan da gelir elde edeceğiz. Belediye tesislerini iyileştiriyoruz. Anakent şirketimiz yıllık 6 milyon TL kara geçti. Kültür A.Ş.’de kara geçti. Gelirleri artırmak ve geliştirmek için çalışıyoruz. Hem bizim hem de halkımızın acelesi var. Halkımıza söz verdik. Projelerimizi ve yatırımlarımızı mutlaka yapacağız.”

Başkan Demir 

İş makineleri bölgeden çekilmişti 

resimaltı: Salıpazarı, Ayvacık, Çarşamba ve Terme'yi sel taşkın gibi afetlerden koruyacak 67 milyon liraya mal olacak Salıpazarı Barajı, ödenek yetersizliği nedeniyle durmuştu. Baraja 1 milyon lira gibi bir ödenek gönderilirken, iş makineleri de bölgeden çekilmişti. N.Alper CABBAR 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.