Samsun Çevre Platformu(SAMÇEP) üyeleri, Kavak ve Havza sınırları arasında kalan Şahin Dağları'nda Kanadalı şirketin Türk ortağı aracılığıyla altın madeni çalışmalarına başladığı alanda incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşen SAMÇEP üyeleri, talepleri dinledi. Kavak Başalan köyünü ziyaret eden SAMÇEP üyeleri traktörle Tüprag Metal Madencilik A.Ş'nin ağaç kesimi yaptığı öne sürülen bölgeye gitti.
AĞAÇ KATLİAMI VAR
Alanda yaptığı inceleme hakkında bilgi veren Özdağ, vatandaşların çok gergin ve tepkili olduğunu, sahipsiz bırakıldığını ileri sürdü. Bölgedeki vatandaşlara net bir bilginin verilmediğini ileri süren Özdağ, "Ormanın sıklaştığı yerde yol genişletme çalışmasına başlamışlar. Ağaç kesimi işlemini resimledik. Yolun solunda ve sağında kesim devam ediyor. Orman varlığının bu kadar kolay yok edilmesini kabul etmiyoruz "dedi.

AĞAÇ KESİLEN YERDE NEDEN ÇED ARANMIYOR?
Söz konusu çalışmaların Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) Raporu olmadan sürdürüldüğünü ileri süren Özdağ, " Halkın tepkisine rağmen çalışmalar devam ediyor. Burada ÇED aranmadan yapılan çalışma nasıl devam ediyor?Burada 9 köy etkilenecek. Yöre halkının vereceği mücadeleye SAMÇEP olarak destek vereceğiz. Ağaç kesimi olan yerde nasıl ÇED gerekmez? Halktan neden gizliyorlar. Şirketlerin lehine neden karar veriliyor? "diye konuştu. Zekeriya FIRAT