SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
SAMDOB’dan Çocuklara Özel Pinokyo Gösterisi

SAMDOB’dan Çocuklara Özel Pinokyo Gösterisi

Hazır

Giriş: 06.04.2025 09:37 Güncelleme: 06.04.2025 09:37
Samsun Devlet Opera ve Balesi, 142 yıllık klasik eser Pinokyo’yu senfonik anlatımla sahneye taşıdı. Prömiyer gösteri büyük ilgi gördü.

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Carlo Collodi'nin dünya klasiği haline gelen eseri "Pinokyo"yu müzikli anlatım eşliğinde sahneye taşıdı. Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Sahnesi'nde gerçekleştirilen prömiyer, sanatseverlerden ve çocuklardan yoğun ilgi gördü.

SENFONİK ANLATIMLA MASAL DÜNYASINA YOLCULUK

Sadakat, dürüstlük ve benlik arayışı gibi evrensel temaları barındıran Pinokyo, ünlü piyanist, orkestra şefi ve besteci Bujor Hoinic’in besteleriyle sahneye uyarlandı. Anlatıcılığını Leyla Ceren Koç’un üstlendiği gösteride, SAMDOB orkestrası Artun Hoinic’in yönetiminde sahne aldı.

Gösteride, başkemancı olarak Bestenaz Yakar Akyuva görev yaparken, ışık tasarımı Berkay Bayrak’a, video projeksiyon tasarımı ise Murat Turgut’a ait.

Yaklaşık 60 kişilik bir ekibin görev aldığı eser, Pinokyo’nun yaşam yolculuğunu senfonik müzik eşliğinde izleyicilere aktardı.

AİLELER VE ÇOCUKLARDAN OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER

Prömiyerde izleyiciler arasında yer alan Elçin Sarıökmen, 10 yaşındaki oğlu Uras ile gösteriden büyük keyif aldıklarını belirterek, “Çocukların müzik aletleri tanıması ve sesleri güzel dinlemeleri açısından güzeldi. Anlatım da çok güzeldi. Farklı bir gösteri oldu, teşekkür ediyoruz bu yeni gösteri için.” dedi.

Uras Sarıökmen ise gösteriyi çok beğendiğini ifade ederek, “Işıklar, animasyonlar güzeldi. Müzik çok güzeldi. Çok güzel bir gösteri herkes gelmeli.” diye konuştu.

8 yaşındaki Aren Barılı, gösterinin etkileyici olduğunu belirterek, “Arka planda fotoğraflar ile neler olduğunu gösteriyorlardı. Işıklar çok güzeldi. Çok yetenekliler. Bayağı zor bir şeyi başardılar. Onları tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

GÖSTERİ YENİDEN SAHNEDE OLACAK

Rüzgar Kökten, gösteride en çok Pinokyo’nun hatalarından ders çıkardığı bölümü sevdiğini söyledi. Defna Gün, sahne dekorunu ve anlatıcının performansını beğendiğini ifade ederken, Ayşe Güneş Yıldız da emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eser, Pinokyo’nun hayallerinin peşinde koşarken yaşadığı maceraları ve kişisel dönüşümünü anlatmaya devam edecek. Gösteri, yarın saat 16.00’da yeniden seyircilerle buluşacak.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap