SAMDOB sahnesinde "Senfonik" konser
Paylaş

SAMDOB sahnesinde "Senfonik" konser

Ekleme: 14.01.2022 16:35 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Farklı coğrafyalarda, farklı kültürlerde ve farklı zamanlarda yaşamış 2 bestecinin müzikleri, "Senfonik Konser" ile Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) sahnesinde bir araya geliyor. 

Avustralyalı besteci W.A. Mozart ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği değerli besteci Hasan Niyazi Tura'nın eserleri "Senfonik Konser" ile 15-17 Ocak akşamları saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkez, Aydın Gün Salonu'nda seslendiriliyor. 

KULAKLARIN PASI SİLİNECEK
Orkestranın yönetimini İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nda 1. Şef Vekili olarak görev yapan Hasan Niyazi Tura'nın üstleneceği konserde, SAMDOB klarnet sanatçısı Eylül Çamlıtepe solist olarak görev alacak. Konserin başkemancısı ise Gözde Yardımlı. 

Tek bölümden oluşan konserde; dünyaca ünlü besteci W.A. Mozart'ın "29. Senfoni (La Majör)" eseri ve Hasan Niyazi Tura'nın "Klarnet ve Yaylı Çalgılar İçin Konçerto" eseri, SAMDOB Orkestrası eşliğinde seslendirilecek. Feride SEZGİN

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.