SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun’a Kruvaziyerle Gelen Turist Sayısı 20 Bini Geçti: Rekor Sezon

Samsun’a Kruvaziyerle Gelen Turist Sayısı 20 Bini Geçti: Rekor Sezon

Hazır

Giriş: 03.11.2025 14:42 Güncelleme: 31.05.2026 02:10
Samsun'a 2025 sezonunda Rusya'dan hareket eden "Astoria Grande" kruvaziyeri ile toplam 20 bin 887 turist geldiği açıklandı. Samsun, kruvaziyer turizminde ülke rekoruna katkı sağladı.

Samsun'a, 2025 kruvaziyer sezonu boyunca Rusya’nın Soçi kentinden hareket eden Panama bandıralı "Astoria Grande" adlı kruvaziyer gemisi ile toplam 20 bin 887 turist geldiği açıklandı. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, Samsun'un Türkiye’nin kruvaziyer rekoruna katkı sağlayan 18 limandan biri olmasından gurur duyduklarını belirtti ve gelecek yıllar için yeni hedefler açıkladı.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, dün gerçekleştirdiği açıklamada, Astoria Grande kruvaziyer gemisinin 2025 sezonundaki son seferini 1184 yolcu ve 437 mürettebat ile tamamladığını duyurdu.

Demirtaş'ın verdiği bilgilere göre, Astoria Grande, 2025 sezonu boyunca Samsun Limanı’na toplam 21 sefer gerçekleştirdi.

TOPLAM TURİST SAYISI 20 BİN 887'YE ULAŞTI

Kruvaziyer turizmine verilen öneme dikkat çeken Süleyman Demirtaş, sezon sonunda ulaşılan turist sayısını açıkladı:

"2025 yılı kapsamında Samsun'a gelen kruvaziyer turisti sayısı toplamda 20 bin 887 yolcuya ulaştı. Buna ek olarak 9 bin 300 gemi mürettebatı da şehrimize gelmiş oldu."

Demirtaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıkladığı istatistiklere göre, Türkiye'nin son 12 yılın kruvaziyer turizm rekorunu kırdığını hatırlattı. Ülke genelinde yaklaşık 1,5 milyon kruvaziyer turistinin 18 limana geldiğini belirten Demirtaş, "Samsun'un bu 18 limandan biri olması şehrimiz adına son derece mutluluk ve gurur verici" ifadelerini kullandı.

HEDEFLER ARTIYOR: YENİ KARŞILAMA ALANI GELİYOR

Samsun'da kruvaziyer turizminin daha da geliştirilmesi adına çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Demirtaş, gelecek hedeflerini de sıraladı:

Gemi Sefer Sayısının Artırılması: Karadeniz ve Akdeniz liman kentleriyle işbirliği yaparak, acenteler ve gemi armatörleriyle temasa geçilecek ve önümüzdeki yıllarda sefer sayısını artırma gayreti içinde olunacak.

Liman İçi İyileştirmeler: Pasaport giriş işlemlerinin daha hızlı, düzenli ve turist karşılamanın daha iyi hale getirilmesi için iyileştirme hedefleri var.

Liman İçi Karşılama Alanı: Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Valilik, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Ticaret Bakanlığı’nın işbirliğiyle bir liman içi karşılama alanı oluşturulacak. Bu alanda turistlerin şehir içi ulaşım kartı, harita ve hediyelik eşya gibi ilk hizmetleri alabileceği bir merkez kurulacak.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap