Samsun Valiliği, 2026 yılı içerisinde il genelinde gerçekleştirilecek toplu etkinliklere dair planlamasını tamamladı. Yapılan resmi açıklamada, toplantı alanları, gösteri yürüyüşü güzergâhları ile afiş ve pankart asılacak noktalar kamuoyuyla paylaşıldı.
DÖRT MERKEZ İLÇEDE TOPLANMA ALANLARI BELİRLENDİ
2026 yılı boyunca yapılacak etkinlikler için merkez ilçelerde stratejik noktalar tahsis edildi. Toplantı alanı olarak belirlenen bölgeler şöyle sıralandı:
- İlkadım: Cumhuriyet Meydanı ve Tütün İskelesi,
- Atakum: Atakum Amfi Tiyatro, Atakum Kent Meydanı ve Çobanlı Halk İskelesi,
- Canik: Doğupark Tenis Kulübü yanı,
- Tekkeköy: Tekkeköy Belediyesi arkasında yer alan açık otopark alanı.

GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHLARI VE AFİŞ ALANLARI
Gösteri yürüyüşü yapacak olan gruplar için belirlenen güzergâhlar ise ilçelerin en yoğun arterlerini kapsıyor. İlkadım ilçesinde Cumhuriyet Caddesi ile sahil yolunun birinci ve ikinci kısımları yürüyüş rotası olarak ilan edildi. Atakum’da Adnan Menderes Bulvarı ve İsmet İnönü Bulvarı kullanılırken, Tekkeköy’de belediye binası arkasındaki otoparka bağlanan yollar yürüyüş güzergâhı olarak sisteme işlendi.

Etkinliklerin tanıtımı için asılacak afiş ve pankartlar konusunda da sınırlamalar getirildi. Düzenlemeye göre afişler; ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergâhı üzeri ve toplantı alanı çevresine asılabilecek. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy belediye başkanlıklarının yetkisinde olan ilan alanları da bu amaçla kullanılabilecek.
Valilik, belirlenen alanlar dışındaki izinsiz gösteri ve pankart asma işlemlerine karşı yasal mevzuatın uygulanacağını hatırlattı.
İhlas Haber Ajansı