Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP) iş birliğiyle yürütülen "Ana Arı Üretim Projesi" kapsamında Samsun'da bulunan ana arı üretim yeri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı.
Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği’nin müracaatı üzerine yapılan denetim ve kontrollerin ardından Bafra Ağıllar mevkisindeki üretim yerine resmi üretim izni verildi. Belge, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam tarafından Birlik Başkanı Rasim Kaplan’a takdim edildi.
ANA ARI ÜRETİMİNDE YENİ DÖNEM
İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, proje kapsamında şu ana kadar 2 bin 250 adet ana arı üretildiğini ve üreticilere dağıtıldığını belirtti. Proje sayesinde üreticilerin artık kendi ana arılarını üretebildiğini vurgulayan Sağlam, 600 adet kapasiteye sahip üretim yerinin 19 Eylül tarihinde üretim izni aldığını açıkladı.
PROJEYLE DAMIZLIK ÜRETİMİ DESTEKLENİYOR
Ana arı üretim yeri, Samsun’daki arıcılık sektörüne önemli katkılar sunarak, üreticilerin damızlık arı ihtiyaçlarını karşılayacak. Proje kapsamında üretilen ana arılar, bölgedeki arıcılık faaliyetlerinin gelişimine de katkı sağlayacak.
İhlas Haber Ajansı