Samsun’un Atakum ilçesinde yeni bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurulması amacıyla Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ile hayırsever İhsan Kaptanoğlu arasında bina yapım protokolü imzalandı. İstasyonun kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.
PROTOKOL İMZALANDI, İSTASYON ALANLI MAHALLESİ’NE YAPILACAK
Atakum ilçesi Alanlı Mahallesi’nde yapılacak olan yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için protokol, Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras ve hayırsever İhsan Kaptanoğlu arasında imzalandı. İstasyonun yapılacağı alan, Atakum Belediyesi tarafından sağlık alanı olarak tahsis edildi.
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN ANLAMLI DESTEK
Protokol töreninde konuşan İhsan Kaptanoğlu, “Uzun zamandır böyle bir hayır işinde bulunmayı istiyordum. Her şeyi zaten devletten beklememek lazım. Bende yaşadığım yere mahalleme, bir kişinin canı kurtulsa bir kişi sağlığına kavuşsa yeter düşüncesiyle ve belki bir gün ben ya da çocuklarım da faydalanabilir bu merkezden şifa bulur diyerek bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yaptırmaya karar verdim. İnşallah biz gibi onlarcası çıkar, daha birçok yatırım yapılır hem vatandaşlarımıza hem devletimize destek olmuş oluruz” ifadelerini kullandı.
“DEVLET VE VATANDAŞ EL ELE VERİRSE GÜZEL SONUÇLAR ORTAYA ÇIKAR”
Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras ise yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığımızın ilimize yaptığı sağlık yatırımlarıyla oldukça güçlü bir sağlık altyapısına sahip Samsunumuzda vatandaşlarımız da devletimizin bu özverisine destek olup, bize bir el, bir destek verdiğinde bizde çok mutlu oluyoruz. Zaten devletimizin gücü ve halkımızın desteği bir araya gelirse güzel sonuçlar kaçınılmaz oluyor. İnşallah bu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda bu destekle en kısa zamanda tamamlanarak, Samsunlulara hizmet vermeye başlayacak. Katkılarından dolayı hayırseverimiz İhsan beye teşekkür ediyoruz. İnşallah devlet vatandaş elbirliğiyle hep birlikte nice güzel hizmetlere imzaca atacağız” dedi.
İSTASYON TAMAMLANDIKTAN SONRA SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVREDİLECEK
Yapımına kısa süre içinde başlanacak olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, hayırsever İhsan Kaptanoğlu tarafından anahtar teslimi tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. İstasyona “Fatma-İhsan Kaptanoğlu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu” adı verilecek.
İhlas Haber Ajansı