Samsun’dan Ankara’ya uçakla seyahat edecek yolcular için NATO Zirvesi uyarısı geldi. Ankara’da 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde düzenlenecek 36. NATO Zirvesi nedeniyle Esenboğa Havalimanı’nda uçuş kısıtlaması uygulanacak.
NOTAM kapsamında Esenboğa Havalimanı’nda 7 Temmuz’da 07.00-15.00, 8 Temmuz’da ise 11.00-18.00 saatleri arasında yabancı devlet başkanları ve heyetlerini taşıyan uçuşlar dışındaki iniş-kalkışlara izin verilmeyeceği bildirildi.

SAMSUN-ANKARA HATTINDA 29 UÇUŞ SEÇENEĞİ
7 Temmuz 2026 Salı günü Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Ankara Esenboğa’ya 13 aktarmalı uçuş seçeneği bulunuyor. 8 Temmuz 2026 Çarşamba günü Ankara’dan Samsun’a dönüş için ise 16 aktarmalı uçuş listeleniyor. Böylece iki günlük gidiş-dönüş hattında toplam 29 uçuş seçeneği yer alıyor.
YOLCULARA UÇUŞ UYARISI
Kısıtlama nedeniyle bazı sefer saatlerinde değişiklik, gecikme veya iptal yaşanabileceği belirtiliyor. TAV da yolculara, 7-8 Temmuz’daki operasyonel düzenlemeler nedeniyle uçuş bilgilerini ilgili hava yolu şirketinden kontrol etmeleri çağrısında bulundu.
AJet ise NATO Zirvesi nedeniyle 6-9 Temmuz tarihli biletler için yolculara ilave haklar tanındığını duyurdu.
NOTAM NEDİR?
NOTAM, İngilizce Notice to Air Missions (eski adıyla Notice to Airmen) kelimelerinin kısaltmasıdır ve "Havacılara Bildiri" anlamına gelir. Pilotları ve uçuş ekiplerini, uçuş güvenliğini veya yer operasyonlarını etkileyebilecek anlık, geçici veya yeni planlanan durumlardan haberdar eden resmi bir uyarı sistemidir.
Doğukan Sırgancı