SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun'un Asarcık ilçesindeki bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, kapısına iş yeri sahibince kilit vurulan fabrikanın önünde toplandı. Maaşlarını alamadıklarını öne süren çoğunluğu kadın olan işçiler, eylem yaptı, haklarını istedi.
Fabrika çalışanlarından Medine Uyanık, 2 aydır maaşlarını alamadıklarını hiç bir açıklama yapılmadan yöneticilerin fabrikanın kapısına kilit vurup gittiklerini belirtti.

Asarcık'ta bir tekstil fabrikasında çalışan çoğunluğu kadın olan işçiler, kapısına iş yeri sahibince kilit vurulan fabrikanın önünde eylem düzenledi.
HAKARET ETTİ, İŞTEN KOVDU
Çalıştıkları süre zarfında fazla mesaiye zorlandıklarını bildiren Uyanık,"Gitmeyelim diye fabrikanın kapısının kilitlediler ve zorla çalıştırdılar. Polisi arayacağımı söylediğimde iş disiplinini bozduğum söylendi ve hakaret edilerek işten kovuldum. Buna rağmen mesai ve aylık maaşlarımız hiç bir açıklama yapılmadan ödenmedi" dedi.
Aralarında çocuğu kalp hastası kadın çalışan ve hamile çalışanın da bulunduğu işçiler mağduriyetlerinin giderilmesini ve maaşlarının ödenmesini talep ettiklerini söylediler.
İŞÇİLER ŞİKAYETÇİ OLDU
İşçilerin servis şoförlüğünü yapan Yaşar Altunay ise 12 tane servis çalışanının da maaşlarının ödenmediğini bildirdi. Eylem sonrası Kavak ilçesine giden işçilerin, fabrika sahibinden şikayetçi oldukları öğrenildi.
Anadolu Ajansı