Samsun Ayvacık'ta Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

Samsun Ayvacık'ta Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

Hazır

Giriş: 15.01.2026 00:43 Güncelleme: 15.01.2026 00:43
Samsun'un Ayvacık ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 15 Ocak Perşembe günü taşımalı eğitime ve bazı birleştirilmiş sınıflı okullara ara verildi.

Samsun'un Ayvacık ilçesinde etkili olan kar yağışı ve beraberinde gelen dondurucu hava, ulaşımda aksamalara neden olurken eğitimde de zorunlu kısıtlamaları beraberinde getirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, güvenli ulaşım sağlanamayan bölgeler için tatil kararı aldığını açıkladı.

TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜN ARA

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, ilçe genelinde görülen yoğun buzlanma ve olumsuz hava koşullarının öğrenci taşımacılığı için risk oluşturduğu belirtildi. Bu kapsamda, Ayvacık ilçe genelindeki taşımalı eğitime 15 Ocak Perşembe günü 1 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

TATİL EDİLEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLAR

Karar sadece taşımalı eğitimle sınırlı kalmadı. İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan ve ulaşımın güçlükle sağlandığı şu birleştirilmiş sınıflı okullarda da eğitime ara verildi:

  • Terice Birleştirilmiş Sınıflı İlkokulu
  • Döngel Birleştirilmiş Sınıflı İlkokulu
  • Çarşıköy Birleştirilmiş Sınıflı İlkokulu
  • Y. Mustafa Çakır Birleştirilmiş Sınıflı İlkokulu
  • Eynel Birleştirilmiş Sınıflı İlkokulu

Yetkililer, bölgedeki kar yağışının ve buzlanmanın devam etmesi nedeniyle sürücüleri ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, eğitimle ilgili yeni bir gelişme olması durumunda bilgilendirme yapılacağını bildirdi.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap