Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, belediyenin mali yapısından ilçe belediyeleriyle olan ilişkilere kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2025 verilerine göre yüzde 118,99 bütçe yeterliliği ile "mali şampiyonlar" arasına giren SBB, bu ekonomik gücü ilçelere hizmet ve destek olarak yansıtıyor. Başkan Doğan, "Siyasi parti ayrımı yapmadan, abi-kardeş hukukuyla Samsun'un her noktasındayız" mesajı verdi.
"ARA SOKAKLARDA DA BÜYÜMEK İÇİN YETKİ ALDIK"
Vatandaşların yol konusundaki beklentilerine duyarsız kalmadıklarını vurgulayan Başkan Doğan, Meclis’ten alınan kararla görev alanı dışındaki ara sokaklarda da çalışma yapabileceklerini söyledi. Doğan, "Dışarıdan gelen biri yolun kime ait olduğunu bilmez. Biz 2026’da bu desteği daha da artıracağız. Özellikle 100. Yıl Bulvarı ve Atakum İsmet İnönü Bulvarı’nı bu yıl tamamen yenileyeceğiz. Atatürk Bulvarı için ise 18 ay sürebilecek kapsamlı bir projemiz var" diye konuştu.

PERSONEL ALIMINDA "MAAŞ" UYARISI
Mali disiplini koruma konusundaki kararlılığını yineleyen Doğan, personel istihdamına dair şu dikkat çekici ifadeleri kullandı:
"İmkânları doğru yönetmek zorundayız. Personel almaya kalksak belediyeyi doldururuz ama yarın maaşını veremeyiz. Mevcut personeli daha verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Kaynağı etkin kullanmak tüm belediyelerin sorumluluğudur."

YAKAKENT’TEN TERME’YE DEV ŞANTİYE
Samsun’un her ilçesinde bir dokunuşlarının olduğunu belirten Başkan Doğan, devam eden projeleri şöyle sıraladı:
Terme: Kadınlar Plajı ve 153 Restoran.
Alaçam: Büyük bir Millet Bahçesi.
Bafra: 20 dönümlük Millet Bahçesi ve öğrenciler için Petek Kafe.
İlkadım: Yeni Balık Restoranı ve 100. Yıl Bulvarı yenilemesi.
Canik: Ulus ve Mesut Birinci Caddeleri yenilemesi, tramvay hattının Şehir Hastanesi’ne ulaştırılması.
Atakum: Yeni Petek Kafe ve bulvar yenileme çalışmaları.
SBB Bültenidir