Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum'daki o araziye niye çöktü?
Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum'daki o araziye niye çöktü?

Ekleme: 25.01.2024 08:30 Güncelleme: 03.06.2026 15:56

SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, Atakum Belediyesi'nin mülkiyetinde olan bir yere SBB'nin imar planı yaparak spor tesisi planladığını belirterek, "SBB, bizim arazimize çöktü, böylesini ne gördük ne de duyduk "dedi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, Atakum ilçesinde SBB'nin yaptığı ve meclisten geçen şaşırtan imar planı ile ilgili konuştu. 

DERE YATAĞINA 

SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, "SBB, Atakum Balaç'ta dere yatağı olan bir bölgede çoğunluğu Atakum Belediyesi'nin mülkiyetinde olan 2 bin 683 metrekarelik araziyi, Türkiş'teki Migros'un arkasındaki otoparka 'yeşil alan' olarak taşıyor. Bunu yaparken, Atakum Belediyesi'nin görüşüde alınmıyor. Buradan kaldırılan otopark alanı ise hiçbir yerden karşılanmıyor. SBB dere yatağı olan yere spor tesisi yapmayı planlıyor. 
Bir başka deyişle, SBB Atakum Belediyesi'nin arazisine çöküyor "dedi. 

SASKİ BURAYI KAPATMIŞTI 

SBB'nin Atakum Belediyesi'nin bilgisi olmadan kendi meclisine getirdiği ve geçirdiği imar planının çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını öne süren İpek, "SBB oraya spor tesisi yapacak. Burası dere yatağı konumunda. SASKİ, burayı kapatmıştı. Sel olduğu zaman bu tesis ne olacak? DSİ'den görüş alınması gerekirken, görüş alınmadı. Atakum Belediyesi itiraz edecek, kabul olmazsa yargı süreci başlatılacak. SBB bunu, Batı Çevre Yolu'nda da yaptı. Atakum Belediyesi yok sayılarak Batı Çevre Yolu'ndaki planlarda Atakum'a bir tane bile belediye hizmet alanı verilmedi "diye konuştu.  

 

Zekeriya Fırat

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.