Samsun Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı gerçekleşti. 42 gündem maddesinin yanı sıra ek gündem maddelerinin de görüşüldüğü toplantıda maddelerin tamamı ilgili komisyonlara havale edildi.
@samsunhalkgazetesi SBB Meclisi'nde CHP'li Atila Tekcan, 19 Mayıs Stadyumu'nun kente yakışmadığını söyleyerek yeni stat yapılması gerektiğini dile getirdi. Bağımsız üye Özkan Karakaya ise buna karşı çıktı. #samsun #samsunspor #stadyum #chp #sondakika #sondakikahaber #samsunhaber #haber #haberler #fyp #fypシ゚ #fyppppppppppppppppppppppp ♬ Samsun Halk Gazetesi - orijinal ses - Samsun Halk Gazetesi
SAMULAŞ Genel Müdürü Serkan Salmaz, "Daha önce ihalesi yapılan tramvaylarımızın 20 Mayıs 2026’da Samsun’da olması yönünde bir üretim başlatıldı. İhaleye 10 adet çıkılmıştı ancak alınacak tramvay sayısı 12 adet olarak güncellendi" dedi.
YENİ STAT KONUSU GÜNDEMDE

Mecliste ayrıca Tekkeköy’deki 19 Mayıs Stadyumu’nun durumu konuşuldu. CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis’in de maçlardan sonra zemin eleştirisi yaptığı statla ilgili olarak, "Stadın asit yağmurları çimi, oturma yerlerini bozduğu, trafiğin kitlendiği, kente yakışmadığı gibi şikâyetler aldı başını gidiyor. Bir an önce kent merkezine trafiği rahatlatacak bir noktada, hava kirliliği olmayan yeni bir stat yapımı konusunda çalışmalara başlanılması gerektiğini söylüyorum" dedi.
Tekkeköy Bağımsız Meclis Üyesi Özkan Karakaya ise, stadyumun çevresiyle uyumlu olduğunu, otopark sorunu olmadığını ve ilçeye katkı sağladığını belirterek, yeni bir stadyumun gerek olmadığını, Samsunspor’un maçlarını Tekkeköy’de oynamaya devam etmesi gerektiğini ifade etti.
İhlas Haber Ajansı