Samsun Büyükşehir'de O Birim Karantinada
Paylaş

Samsun Büyükşehir'de O Birim Karantinada

Ekleme: 24.09.2020 09:41 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Başkan Mustafa Demir'in, "Pandemi sürecini başarıyla yöneten bir yönetim" var dediği Büyükşehir Belediyesi'nde bulunan "Hukuk Birimi", bir personelde korona çıkması nedeniyle kapatıldı.

Tüm ülkede olduğu gibi Samsun'da da artan korona virüs vakaları son dönemde kamu kurumlarında sık sık görülmeye başlarken, 'artan vakalar' nedeniyle kentte denetimler üst düzeyde artırıldı.

Kentin yöneticileri "maske, sosyal mesafe ve hijyen" kurallarına dikkat çekerken, özellikle pozitif vaka olduğu için evinde karantinada olması gereken vatandaşlar da HES koduna takılıp tespit edilirken, idari para cezaları veriliyor ve yurtlara yerleştiriliyor.

SAMULAŞ VE SASKİ'DE
VAKALAR ORTAYA ÇIKTI

Kentteki artan vakaların son dönemde kamu kurumlarında sıkça görülmesi "kurumlarda gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını" sorgulatırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerinde, iştiraki olan SAMULAŞ ve SASKİ'de de çok sayıda "pozitif vakalar" olduğu gündeme gelmişti.

HUKUK BİRİMİ KAPATILDI

Bu iddialara bir yenisi daha eklendi ve büyükşehir belediyesindeki "hukuk birimi"nde görevli bir personelde pozitif vaka görülmesi nedeniyle birim geçici süreliğine kapatıldı. Birimde çalışan memur ve personellere filyasyon ekiplerince Kovid-19 testi uygulanırken, karantinaya alındıkları öne sürüldü.

Başkan Mustafa Demir

BÜYÜKŞEHİR BAŞARILI

Özellikle SAMULAŞ'a ait tramvaylarda yaşanan "balık istifi" yolculuk sık sık gündeme gelirken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu haberlerin kasıtlı yapıldığına vurgu yapmış, "Bazı fotoğraflar yeni bazıları ise eski. Pandemi sürecinde Türkiye'de hemen hemen en başarılı olmuş bir belediye yönetiminin orada emek veren insanların emeklerine çok büyük halel getiriyorlar" demişti.

Başkan Demir, Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi dönemindeki başarısından söz ederken, belediye içindeki birimlerin ve iştiraklari SAMULAŞ ve SASKİ'de çalışan personellerde "pozitif vaka" görülmesi, hatta birimlerin kapatılması; "Başarı bunun neresinde" yorumlarına neden oluyor.

Haber:N. Alper CABBAR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.