Samsun buz kesti!
Paylaş

Samsun buz kesti!

Samsun, Türkiye genelinde en çok kar yağışı alan 7'nci il oldu. Yoğun kar yağışı özellikle kentin yüksek ve kırsal kesimlerinde zorluklar yaşattı. Yolda kalan ve hastaneye erişemeyen kişilerin imdadına, TAKE ve UMKE yetişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Bafra ilçesine düşen yağış miktarı ile, Samsun son 24 saatte Türkiye genelinde en çok yağış alan 7'nci il oldu. Sıcaklığın sıfırın altında seyrettiği kentte, tüm okullarda eğitime ara verilirken kamu kurumlarında görevli hamileler, engelliler ve çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler de idari izinli sayıldı.

İLÇELER KARLA KAPLANDI

Kent merkezindeki ara sokaklar, parklar ve yeşil alanlarda kar kalınlığı 5 santimi geçti. Atatürk Bulvarı gece saatlerinde bastıran kar ve sabaha karşı oluşan buzlanma nedeniyle belediye ekiplerince yollar temizlendi. Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 79 santime ulaşırken, Tekkeköy ilçesinde 22 santime ulaştı.

Yakakent ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1,5 metreyi bulurken, ilçeye bağlı kırsal mahallelerde devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. 19 Mayıs ilçesinde ise zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşandı. 

TAKE DONMAK ÜZERE OLAN AİLEYE YETİŞTİ

Kar kalınlığının 50 santimi geçtiği Terme'de ise çok sayıda araç yolda kaldı. Araçlarında mahsur kalan vatandaşların yardımına ise Terme Arama Kurtarma Ekibi (TAKE) yetişti. Arazi araçlarıyla yola çıkan ekipler kanala devrilmiş ve hareket etmekte zorlanan araçlara yardım etti.

TAKE, kontrolden çıkan araçlarının başında yardım bekleyen ve donma tehlikesi yaşayan bir ailenin aracını kurtararak, besin yardımında bulundu.

35 KİLOMETREDE 9 ARAÇ KURTARILDI

Yaklaşık 35 kilometrelik güzergahta 9 araca yardım ettiklerini ifade eden TAKE Kurucu Başkanı Osman Çalışkan, "Kar yağışından ötürü yolda mahsur kalan vatandaşlarımıza destek çıktık. Bölgemizde sert kış günlerinin yaşandığı bu günlerde meteorolojinin yakından takip edilmesi, ihtiyaç duyulmadıkça trafiğe çıkılmaması ve eğer çıkılıyorsa kış lastiği olması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

UMKE BEBEK HASTALARA YETİŞTİ

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri, Yakakent ve Vezirköprü ilçelerinde 2'si bebek toplamda 3 hastanın bulunduğu noktaya giderek, hastaneye sevklerini sağladı. Kentte soğuk havaların ve kar yağışının birkaç gün daha etkisini sürdürmesi bekleniyor. 

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.