SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun, Tokat, Çorum ve Çevre İllerde Cumhuriyet'in 102. Yılı Kutlandı

Samsun, Tokat, Çorum ve Çevre İllerde Cumhuriyet'in 102. Yılı Kutlandı

Hazır

Giriş: 28.10.2025 16:24 Güncelleme: 31.05.2026 01:57
Samsun, Tokat, Kastamonu, Çorum, Sinop, Amasya ve Çankırı'da Cumhuriyet'in 102. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Samsun'da 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yürüyüş yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 102. yıl dönümü, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nin birçok ilinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Samsun, Tokat, Kastamonu, Çorum, Sinop, Amasya ve Çankırı'da düzenlenen törenlerde milli birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.

SAMSUN: 1919 METRE BAYRAKLA GURUR YÜRÜYÜŞÜ

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı şehirlerden biri olan Samsun'da kutlama programı, Onur Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam etti.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, yaptığı konuşmada:

"Cumhuriyet'in ikinci asrında Türkiye Yüzyılı hedefiyle her alanda gelecek kuşaklara gurur duyacakları çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak için çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından, törene katılanların hep birlikte Onur Anıtı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar gerçekleştirdiği yürüyüş, büyük bir coşkuya sahne oldu. Yürüyüş sırasında açılan 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı dikkat çekti ve Samsun'un Milli Mücadele'deki önemine atıfta bulundu.

Törene CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve ilin üst düzey protokolü katıldı.

ÇEVRE İLLERDEKİ KUTLAMALAR

- Tokat Tokat'ta kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene Vali Abdullah Köklü ve Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu öncülük etti.

- Kastamonu Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Vali Meftun Dallı, Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve Garnizon Komutanı Personel Albay Bülent Karakoç, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk bıraktı. Tören sonrası "Atatürk, Cumhuriyet ve Kastamonu Fotoğraf Sergisi" açıldı.

- Çorum Çorum'da Vali Ali Çalgan ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi.

- Sinop Sinop'ta Hükümet Meydanı'ndaki törende Vali Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Yıldırıcı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

- Amasya Amasya'da kutlamalar, Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene Vali Önder Bakan, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz ve Belediye Başkanı Turgay Sevindi katıldı.

- Çankırı Çankırı'da düzenlenen törende de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Çankırı Müzesi'nde "Kurtuluş Savaşımız" fotoğraf sergisi açıldı.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap