Samsun CityMall AVM açılıyor mu? Mühürlü AVM'de yeni gelişme...
Paylaş

Samsun CityMall AVM açılıyor mu? Mühürlü AVM'de yeni gelişme...

Ekleme: 22.06.2026 14:34 Güncelleme: 22.06.2026 14:39

Atakum’da geçtiğimiz aylarda mühürlenen CityMall AVM ile ilgili süreçte yeni bir aşamaya geçildi. AVM yönetimi, hissedarlar arasındaki anlaşmazlığın çözüldüğünü ve belediyeye resmi başvuruların yapılacağını açıkladı.

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan CityMall AVM, 24 Mart’ta mahkemeden verilen kapanma kararının ardından mühürlenmişti. Atakum Belediyesi AVM içerisindeki dükkânları tek tek mühürlerken, Samsun Büyükşehir Belediyesi de binanın tamamında kapatma işlemi gerçekleştirmişti. Mart ayından bu yana kapalı bulunan AVM ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

BELEDİYEYE BAŞVURU YAPILACAK

CityMall AVM’nin yeniden faaliyete geçebilmesi için gerekli prosedürlerin tamamlanması bekleniyor. Hissedarlar arasındaki anlaşmazlığın çözülmesiyle birlikte mülkiyet, imar planı tadilatı ve ruhsatlandırma sürecinde ilerleme sağlanması hedefleniyor.

HİSSEDARLAR ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

CityMall AVM yönetim kurulu üyesi Yunus Emre Çelik, süreçle ilgili yaptığı değerlendirmede içeride anlaşma sağlanamayan hissedarlarla uzlaşmaya varıldığını söyledi. Çelik, resmi başvuruların belediyeye yapılacağını belirterek, sürecin bundan sonraki bölümünde belediye işlemlerinin önem taşıdığını ifade etti.

MAHKEMEDEN RESMİ BİR KARAR YOK

Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Noyan Alper Cabbar’a süreçle ilgili bilgi veren Yunus Emre Çelik, mahkeme kararıyla ilgili olarak ise kendilerine resmi bir tebliğ yapılmadığını belirtti. Sürece ilişkin bazı bilgilerin gündeme geldiğini ancak resmi kararın henüz kendilerine ulaşmadığını kaydeden Çelik, “Evet böyle bir karar çıkacak diye söylendi ama resmi tebliğ edilen bir karar yok” dedi.

Yunus Emre Çelik, belediyeye resmi başvuruların yapılacağını belirterek, sürecin hızlandırılması için ilgili kurumların gerekli adımları atmasını beklediklerini söyledi.

FİRMALAR AÇILIŞI BEKLİYOR

AVM içerisindeki firmalarla ilgili şu an bir sorun yaşanmadığını dile getiren Yunus Emre Çelik, davalık olunan bir firmanın bulunmadığını belirtti. Çelik, işletmelerin de AVM’nin yeniden açılmasını beklediğini ifade etti.

Kapalı kaldığı süre boyunca AVM’deki işletmelerin faaliyet gösterememesi nedeniyle hem esnafların hem de çalışanların mağdur olduğunu kaydeden Çelik, artık sürecin çözülmesi gerektiğini savundu. Çelik, “İnsanlar mağdur olmasın. AVM açılsın” diyerek, AVM yönetimi olarak eksikliklerin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

 

Hüsnü Can ARMUTÇU

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.