SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti
Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda İş Kazası: Tonlarca Ağırlıktaki Ünite Devrildi!

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda İş Kazası: Tonlarca Ağırlıktaki Ünite Devrildi!

Hazır

Giriş: 03.02.2026 16:33 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Ramazan çadırı için getirilen havalandırma ünitesi, tırdan indirilirken devrildi. Kimsenin yaralanmadığı kaza anı kameraya yansıdı.

Samsun’un kalbi Cumhuriyet Meydanı’nda bugün öğle saatlerinde hareketli ve korku dolu dakikalar yaşandı. Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında alana getirilen dev havalandırma ünitelerinden birinin indirme sırasında devrilmesi, çevredeki vatandaşlar ve çalışanlar arasında büyük paniğe yol açtı.

RAMAZAN ÇADIRI İÇİN GETİRİLMİŞTİ

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’na kurulması planlanan dev iftar çadırında kullanılacak iklimlendirme sistemleri bir tır ile alana getirildi. Çalışma öncesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, olası bir kazayı önlemek amacıyla bölgeyi bariyerlerle çevirerek güvenlik şeridi oluşturdu.

SON ÜNİTE DENGEYİ KAYBETTİ

Tırda bulunan toplam 5 adet havalandırma ünitesinden 4’ü forklift yardımıyla sorunsuz bir şekilde indirilerek montaj alanına taşındı. Ancak son ünitenin forklift çatallarından indirilmesi sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yükün dengesi bozuldu. Tonlarca ağırlıktaki dev ünite, büyük bir gürültüyle beton zemine devrildi.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Kaza anında forkliftin çevresinde bulunan işçiler, ünitenin ters yöne devrilmesi sayesinde mutlak bir yaralanmadan kurtuldu. Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı iş kazasında, havalandırma ünitesinde ciddi boyutta maddi hasar meydana geldi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Cumhuriyet Meydanı’ndaki bu korkutan anlar, bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde ünitenin salınım yapması ve ardından forkliftin kontrolünden çıkarak devrilme anı net bir şekilde görülüyor. Kazanın ardından ekipler, devrilen üniteyi kaldırmak ve alanı temizlemek için çalışma başlattı.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap