Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla 9-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Kod Haftası'nın bu yılki teması olarak "Cumhuriyet'in 100. Yılı" olarak belirlendi.
19 Mayıs Şehit Hüseyin Aydın İlk/Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, 'bilgisayarsız drama, mblock, codeorg, kodla büyü' gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.
Kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkes için uygulanabilir hale getirmeyi amaçlayan Kod Haftası (Code Week) kapsamında 19 Mayıs Şehit Hüseyin Aydın İlk/Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, 'bilgisayarsız drama, mblock, codeorg, kodla büyü' gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar öğrencilere eşlik etti.
690 ETKİNLİK YAPILDI
Her branştan bütün kademelerdeki öğrencilerin katılabildiği birbirinden öğretici ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirildiğini, Samsun'da 690'dan fazla Kod Haftası etkinliği düzenlendiğini belirten Müdür Murat Ağar, "Kod Haftası'nda katılımcılar temel programlama, robotik teknolojileri, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, görsel/blok programlama, bilgisayarsız etkinlikler, arttırılmış gerçeklik, giyebilir teknolojiler, 3B tasarım, yapay zekâ gibi konularda çevrim içi ve yüz yüze etkinlikler düzenleniyor" dedi.

Kod Haftası’yla 19 Mayıs Şehit Hüseyin Aydın İlk/Ortaokulunda düzenlenen bilgisayarsız drama, mblock, codeorg, kodla büyü etkinliklerinde İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar öğrencilere eşlik etti.
Ayşe Kuşcu Kaya