Samsun'da 260 Bin Öğrenci İçin İlk Dersin Teması Yeşil Vatanı Korumak

Samsun'da 260 Bin Öğrenci İçin İlk Dersin Teması Yeşil Vatanı Korumak

Hazır

Giriş: 27.08.2025 13:55 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun'da yeni eğitim döneminde yaklaşık 260 bin öğrenci ders başı yapacak. Müdür Dr. Murat Ağar, yeni dönemin ilk dersinin 'Yeşil Vatanı Korumak' temasıyla işleneceğini belirtti.

Samsun'da 2025-2026 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 260 bin öğrencinin eğitim göreceğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, yaz döneminde öğretmen, yönetici ve personel atamaları dahil olmak üzere tüm idari süreçlerin tamamlandığını belirtti.

Murat Ağar, "Bu yıl 8 Eylül Pazartesi itibarıyla ilk dersimize orman yangınlarına karşı 'Yeşil Vatanı Korumak' temasıyla başlıyoruz" dedi.

Müdür Ağar, "Cumhurbaşkanlığımız tarafından bu yıl 'Aile Yılı' olarak ilan edildi. Bakanlığımız da bu yılın en önemli gündem maddelerini 'Aile Yılı' olarak belirledi. İlimiz genelinde de velilerimize yönelik aile okulu ve aile programları bu sene önemli gündemlerimizden bir tanesidir. Samsun'daki velilerimizi yapılacak çalışmalar çerçevesinde okullarımıza davet ediyoruz" diye konuştu.

Murat Ağar, "Yeni açtığımız okullarımız var. Güçlendirme çalışmalarımızın çoğunu tamamladık. Bu kapsamda 3 yeni okulumuz eğitim öğretime başlayacak. Dönem içerisinde okullarımızın çalışmaları bittikçe ilgili takvimlerimiz çerçevesinde okullarımızı eğitim sürecine hazırlayacağız. Yaz döneminde taşımalı eğitimi ve benzeri kapsamdaki öğrencilerimizin okullara ulaşımı destekleyen çalışmaları tamamladık. İhale ve benzeri süreçler tamamlandı" şeklinde konuştu.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap