Samsun'da 56'lar Yenileniyor! Çalışmalar Başladı...
Paylaş

Samsun'da 56'lar Yenileniyor! Çalışmalar Başladı...

Ekleme: 15.04.2026 13:24 Güncelleme: 03.06.2026 18:08

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi’nin 56'lar kısmının Lise ve Abdülhak Hamit caddeleri arasında asfalt ve kaldırım çalışmalarına başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ulaşım altyapısını modernize etme ve yaya güvenliğini artırma hedefiyle şehir merkezinde kapsamlı bir çalışma başlattı.

İLK ETAP İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar, İstiklal Caddesi’nin 56'lar kısmı Lise Caddesi ile Abdülhak Hamit Caddesi arasında kalan bölümünü kapsıyor. Modern şehircilik standartlarına uygun olarak planlanan projenin ilk etabı kapsamında; eskimiş asfalt sökülerek yenilenirken, yaya kaldırımları da estetik ve güvenli bir yapıya kavuşturuluyor.

TRAFİKTE GEÇİCİ DÜZENLEME: O YOL KAPANDI

Yürütülen yoğun mesai nedeniyle söz konusu güzergâh, araç trafiğine geçici olarak kapatıldı. Sürücülerin mağdur olmaması adına saha ekipleri ve yönlendirme levhalarıyla trafik akışı alternatif yollara aktarılıyor.

T3 OTOBÜS HATTINDA GÜZERGÂH DEĞİŞİKLİĞİ

Çalışmalar sadece araç trafiğini değil, toplu taşıma hatlarını da etkiliyor. İstiklal Caddesi güzergâhını kullanan T3 otobüs hattı, çalışma süresi boyunca Atatürk Bulvarı üzerinden hizmet sağlayacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından hattın tekrar eski rotasına döneceği belirtildi.

KONFORLU VE GÜVENLİ ULAŞIM HEDEFİ

Belediyeden yapılan açıklamada, ilçelerin en uzak mahallelerinden şehir merkezine kadar ulaşım ağını güçlendirme kararlılığının sürdüğü vurgulandı.

 

SBB Bültenidir

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.