Samsun’da 64 Noktada EDS Takibi Başlıyor
Paylaş

Samsun’da 64 Noktada EDS Takibi Başlıyor

Samsun’da trafik denetimleri elektronik sisteme taşınıyor. Meclisten geçen kararla 64 sabit noktada EDS devreye alınacak. Kırmızı ışık, park ve hız ihlalleri elektronik sistemle izlenecek.

Samsun’da trafik düzenini sağlamak amacıyla önemli bir karar alındı. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen maddeyle, İl Emniyet Müdürlüğü ile EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) protokolü imzalanması için belediye başkanına yetki verildi. Kararın ardından kent genelinde 64 sabit noktada elektronik trafik denetimi yapılacak.

64 NOKTADA TRAFİK KAMERALARI DEVREYE GİRİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşiminde, toplam 54 gündem maddesi görüşüldü. En dikkat çeken maddelerden biri ise İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak hizmet protokolü kapsamında EDS sistemlerinin kurulmasına yönelik yetki verilmesiydi. Oy çokluğu ile kabul edilen maddeye göre Samsun’da 64 noktada EDS kurulacak.

Bu kapsamda; 19 noktada kırmızı ışık ihlal tespit sistemi (KİTS), 30 noktada park ihlal tespit sistemi (PİST), 15 noktada ortalama hız tespit sistemi (OHTS) olmak üzere, araçlar elektronik sistemle izlenecek.

"HEDEF CEZA DEĞİL, CAN GÜVENLİĞİ"

CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, EDS sistemlerinin trafik kazalarını azaltmayacağı görüşünü dile getirerek maddeye karşı olduklarını belirtti.
Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk ise, sistemin temel amacının trafik güvenliği olduğunu vurguladı. Soğuk, şu ifadeleri kullandı:

"EDS ile asıl hedef ve amaç; sağlıklı, düzenli ve insan yaşamına herhangi bir sıkıntı vermemesi adına yapılmış bir çalışma olmasıdır. Trafik kurallarına uyanlar için daha konforlu bir sürüş ortamı sağlanmasının amaçlandığına ve bu açıdan bakılması gerektiğine inanıyorum."

14 İLDE EŞ ZAMANLI UYGULAMA

EDS uygulamasının sadece Samsun’da değil, eş zamanlı olarak 14 şehirde daha hayata geçirileceğini belirten Soğuk, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Asıl hedefin para olmadığını tekrar söylemek istiyorum. Sürücü arkadaşlarımızın, ben de dahil olmak üzere, trafik kurallarına uymamız halinde hem ölümcül hem de maddi hasarlı kazalara sebebiyet vermemiş olacağız.”

UYGULAMA PROTOKOLLE BAŞLAYACAK

Meclisten çıkan karar doğrultusunda, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında resmi protokol imzalanacak. Ardından EDS sistemleri belirlenen 64 sabit noktada aktif hale getirilecek.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.