Samsun'da Adige Kültür'den iftar buluşması
Samsun ve çevre ilçelerde yaşayan Çerkesler arasındaki dayanışmayı sağlamak ve kültürünü yaşatmak amacıyla faaliyet gösteren Adige Kültür Derneği, geleneksel iftar programında Çerkesleri buluşturdu.

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Adige Kültür Parkı'nda gerçekleşen iftar programına Adige Kültür Derneği Başkanı Kadir Çemişo ve yönetimi, İş insanları, siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Dernek Başkanı Kadir Çemişo, "Adige Kültür Derneği olarak, kültürümüzü yaşatmak ve birlikteliğimizi güçlendirmek için bir araya gelmeyi, dayanışma ruhumuzu pekiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. İftar soframızda geleneklerimizi, kardeşliğimizi ve ortak değerlerimizi paylaşıyoruz.

Ramazan ayının bizlere getirdiği huzur, birlik ve bereketin tüm hayatımıza yayılmasını, dualarımızın kabul olmasını, sağlık, mutluluk ve barış içinde nice Ramazanlara hep birlikte ulaşmamızı diliyorum" dedi. Program, geleneksel Çerkes oyunlarının icrasıyla sona erdi.
Kaynak: Nazım Akpınar
İlgili Haberler
Yorumlar (0)
Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.







