SON DAKİKA SAMSUN HABER | AK Parti yerel seçim için aday belirleme çalışmalarını sürdürürken, oyunu düşüren veya seçilme riski olan belediye başkalarının seçim bölgesi anket kapsamına alarak, masaya yatırıyor. Bir hafta içinde tüm anketleri tamamlayacak olan Aday Tespit Komisyonu, 3'lü ve birbirini test eden anketlerin sonucuna göre 'değişim yaşanacak başkanları' belirleyip, belediye başkan adaylarını açıklayacak.

31 Mart yerel seçimleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda kurulan ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da yer aldığı komisyon, tüm belediye başkan adaylarının ilan edilmesi sürecine kadar mesaisini sürdürecek.

Seçim bölgelerinden daha önce gelen anket, temayül ve raporları değerlendiren Aday Tespit Komisyonu, 3 ayrı firmaya 3 farklı metotla yaptırılacak anketlerle, çalışmalarını tamamlayıp, Erdoğan'a sunacak.
SEÇMENİN BEĞENMEDİĞİ BAŞKAN DEĞİŞTİRİLECEK
AK Partili Belediye Başkanları'nın görev yaptığı seçim bölgelerinde aday belirleme çalışmaları iki aşamalı olarak sürdürülüyor. ‘Seçilmesi riskli görülen başkanlar' anket programına dahil ediliyor. Vatandaş beğenisi sorgulanıyor. Değişim olması düşünülen seçim bölgelerindeki ankette 'mevcut başkanı beğenmiyorum' diye yanıt veren seçmene 'ikinci soru olan' kimi aday görmek istersiniz' sorusu yöneltiliyor. SMS, telefonla ve yüz yüze yapılacak anketlerden sonra belirlenen adaylar, değiştirilecek başkanlar en kısa sürede açıklanacak. Anket kapsamına alınmayan il ve ilçelerin 'devam sinyali', anket yaptırılan seçim bölgelerinin ise 'değişim sinyali' olduğu öne sürülüyor. Samsun ankete dahil edilen iller arasında yer alıyor.
SEÇİMİ KİMİNLE KAZANIRIZ ARAŞTIRMASI YAPILIYOR
Aday Tespit Komisyonu'nun en önemli kriterlerinin başında, mevcut AK Partili Belediye Başkanının, son seçimde aldığı oyun altında mı, üzerinde mi olduğu. Oy kaybı yaşayan başkanların değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Komisyonun aday belirlerken, muhalefetin ittifak yapabileceğini de hesaplayarak, aday belirleyeceği ifade edilirken, komisyonun o nedenle 'seçimi kiminle kazanırız' araştırmasına önem verdiği belirtiliyor.
BAŞKANLAR SORULUYOR

SBB Başkanı Mustafa Demir

Canik Bld. Bşk İbrahim Sandıkçı

Çarşamba Bld. Bşk Halit Doğan

Tekkeköy Bld. Bşk Hasan Togar

Terme Bld. Bşk Ali Kılıç

Bafra Bld. Bşk Hamit Kılıç

19 Mayıs Bld. Bşk Osman Topaloğlu

Ayvacık Bld. Bşk Halil Kalaycı

Havza Bld. Bşk Sebahattin Özdemir

Kavak Bld. Bşk İbrahim Sarıcaoğlu

Vezirköprü Bld. Bşk İbrahim Sadık Edis

Salıpazarı Bld. Bşk Halil Akgül

Ladik Bld. Bşk Adnan Topal

Yakakent Bld. Bşk Hüseyin Kıyma
Yener Cabbar